Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3875
View
39
Reply

KELAB PENGKRITIK DAN PEMINAT KOREA (KMANIA)

[Copy link]

Author: runaway_dida       Show all posts   Read mode

Author
Post time 29-11-2016 11:22 PM | Show all posts |Read mode
Edited by runaway_dida at 29-11-2016 11:27 PM



Hi korang.To let you know guys, this is an official club which registered under Registry Of Society (ROS) Malaysia named Kelab Pengkritik dan Peminat Korea (KMANIA) in collaboration with CARI. Our Club registration number is PPM-015-10-28092016



Kita dah tubuhkan klub ni since 28.09.2016.

Antara misi utama kelab ni :

i. Membincangkan kdrama secara kritis di mana peminat diberi ruang
untuk menganalisis dan mengkritik drama tontonan mereka tanpa sekatan
prejudis.

ii. Menjadi persatuan bertauliah bagi menguruskan segala aktiviti-aktiviti berkenaan Korea di Malaysia.

iii. Menghimpunkan silaturrahim sesama peminat korea di samping

membincangkan secara ilmiah lengkap dalam semua aspek hiburan dan
budaya Korea termasuk Kpop dan sebagainya.


Selain tu korang follow kelab Kmania ni dimedia sosial. Korang yang peminat Kdrama, KPOP boleh menjadi ahli kelab ini untuk melayakkan korang menikmati tawaran premium dari kami. Sebarang pertanyaan boleh terus PM atau email kami.

Jom follow kiteorg untuk ikuti aktiviti-aktiviti yang telah dijalankan sebelum ini dan aktiviti yang akan datang.


So, tujuan thread ni dibuka adalah untuk semestinya untuk memeriahkan lagi kelab ini. Selain tu, kami sangat mengharapkan buah fikiran dari korang semua agar perjalanan kelab ini lebih efisyen, efektif dan dikenali ramai. Jom berdiskusi pasal kelab ni.Before that,please follow us and let us know your thought.

download.png





cc: @dauswq @isabel @ismaha @intan_smsb @MellyNad @tuna_sandwic @rukiaichigo @azie.dz









Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-12-2016 12:05 AM From the mobile phone | Show all posts
YoonArang replied at 3-12-2016 10:17 PM
Iols nak msuk mengadap n mengucapkan bebyk terima kasih bg peluang kt iols jmpe kwng soo.. My first  ...

Most welcome yoon..
Keep on supporting us..
Nnt ada gath/event dgn club sila join sekali.
Tq sharing ur experienced gittew...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 29-11-2016 11:27 PM | Show all posts
reserved        
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2016 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow seriously. Kagum dgn usaha chuols. Btw, iols last nonton Full House jer zaman uni dulu sampai berjujuran air mata. Lepas tu tak sanggup layan drama. Movie boleh lah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 12:16 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread runningman tak de ke sis
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 06:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Wahhhhh saya x sabar nak tgk Goblin..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Ada pendaftaran ahli tak TT ?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 08:46 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 09:16 AM | Show all posts
iols cuma nak tahu


bila next gadering seterusnye
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2016 10:52 AM | Show all posts
puracendana replied at 30-11-2016 06:49 AM
Ada pendaftaran ahli tak TT ?

Kita ada buka untuk pendaftaran ahli baru
For the first time byrn dikenakan sbyk RM60 termasuk RM10 yuran pendaftaran.
So, the following year kita kenakan  bayaran sebanyak RM50 sahaja.

Cuma klik link ni utk direct ke pendaftaran

Dont forget to follow us on IG, twitter, facebook , ytube for more updates
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2016 10:54 AM | Show all posts
syadq replied at 29-11-2016 11:46 PM
Wow seriously. Kagum dgn usaha chuols. Btw, iols last nonton Full House jer zaman uni dulu sampai be ...

Tq cuolls..
Lame sangat dah tu tinggalkan dunia kdrama
Mehla berjinak-jinak balik
Zaman dah berubah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 30-11-2016 10:55 AM | Show all posts

Hahaha iolls pun nak tanya
Next gath kek apa cuolls nak bawak

Mohon koling kawan2 bg mengimarahkan thread ni..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:18 AM | Show all posts
runaway_dida replied at 30-11-2016 10:55 AM
Hahaha iolls pun nak tanya
Next gath kek apa cuolls nak bawak

cake paling senang je iols bawak

yg mcm dlm fb nun
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:39 AM | Show all posts
assalam
masuk meninggalkan jejak dlu....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:41 AM | Show all posts
runaway_dida replied at 30-11-2016 10:52 AM
Kita ada buka untuk pendaftaran ahli baru
For the first time byrn dikenakan sbyk RM60 termasuk RM ...

mohon pencerahan yer TT

klu register utk jadi ahli kena bayar..
boleh tau apa kelebihan menjadi ahli?
dan duit yg dibayar tu disalurkan utk kegunaan apa?
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:51 AM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 30-11-2016 11:41 AM
mohon pencerahan yer TT

klu register utk jadi ahli kena bayar..

good questions kak ayu
ramai tanya pasal ni.

@runaway_dida akan jawabkan untuk kak ayu.
Dia tengah drive.



Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 11:58 AM | Show all posts
harap semua bole follow dan bagi sokongan utk kelas resmi ni...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 12:09 PM | Show all posts
dauswq replied at 30-11-2016 11:51 AM
good questions kak ayu
ramai tanya pasal ni.

aah ler daus.....bila benda yg melibatkan duit..
sure nk penjelasan yg betul2 telus kan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 12:17 PM | Show all posts
ayushuhada04 replied at 30-11-2016 12:09 PM
aah ler daus.....bila benda yg melibatkan duit..
sure nk penjelasan yg betul2 telus kan...

saya pun ahli kelab gak , kak bel pun same..
tp pencerahan ni biar setiausaha yang buatkan
supaya tak de conflict statement antara kami

kalau ada apa2 nak tanye, just tanya jek
insyaallah kami akan bantu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 12:21 PM | Show all posts
dauswq replied at 30-11-2016 12:17 PM
saya pun ahli kelab gak , kak bel pun same..
tp pencerahan ni biar setiausaha yang buatkan
supay ...

yer betul tu daus...
biar yg berkenaan jer bg penjelasan...

kak ayu sedia menunggu....tkder hal...
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2016 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Assalamualaikum......
Is masuk mengadap.....
jgn ckp is tak payung
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.093289s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list