CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 6999|Reply: 44

Pengalaman terbang dgn baby & bebudak - cer share..

[Copy link]
Post time 25-9-2016 06:22 PM | Show all posts |Read mode

For most people crying baby is a nightmare on plane. We're not sure which is more stressful: being the passenger who first realizes he will be seated near to someone else's crying baby, or being that baby's parent. I didn't notice until one passenger during boarding walked pass our seats ( we seated early on priority boarding ) and gave an annoyed look.......


http://www.naeldaily.com/2016/09/tips-for-flying-with-baby.html


Artiket ni tulis banyak passenger mmg bengang kalo ada baby dlm plane sbb sure akan nangis... sebab masa take off and landing telinga 'pop', baby mana reti nak overcome this...nak pulak masa landing lg teruk...sian parents baby tu dlm artikel tu..


apa pengalaman korang and bagi yg pernah travel dgn baby adakah anda buat seperti artikel tu tulis??




Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 25-9-2016 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
torsotiger replied at 25-9-2016 06:22 PM
For most people crying baby is a nightmare on plane. We're not sure which is more stressful: being ...

Pada pendapat aku, klu baby kecik lg, jgnlah bawa terbang dulu. At least tunggu dia setahun dua. Ipar aku bawa anak dia terbang for holiday bila anaknya msk umur setahun lbh. Anak dia jenis kuat nanges. Tak kira dimana. Masa naik plane tu ke Jakarta, sepanjang jln dia melalak. Bukan penumpang lain yg tak tahan, dgn kami semua satu family pun tension. Aku ckp kat parents budak tu, bawa ana ko jln2 sikit ke blkg. Dia rimas duduk kena confine camtu. Lepas di bawa jln barulah kurang nanges.

Aku mmg tension klu budak menangis lama2 dlm plane. Dahlah confine dlm satu ruang kecik, kena lg mengadap budak nanges. Klu short journey takpelah. Klu kena yg long haul, blh jd mereng aku
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2016 08:10 PM | Show all posts
Peterpan17 replied at 25-9-2016 11:00 AM
Pada pendapat aku, klu baby kecik lg, jgnlah bawa terbang dulu. At least tunggu dia setahun dua. I ...

kalo baby mmg jenis kuat nangis, parent mmg kena considerate la x fly bawak baby..

kalo ikut tip mmg baby pun boleh overcome confined area ni..
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2016 09:08 PM | Show all posts
torsotiger replied at 25-9-2016 08:10 PM
kalo baby mmg jenis kuat nangis, parent mmg kena considerate la x fly bawak baby..

kalo ikut ti ...

Tu psl baby ni kita kena biasakan dgn environment luar. Contohnya dr kecik biasakan bawa keluar ke taman ke, ke mall ke. Anak ipar aku ni tak pernah keluar. Dok memerap di rumah saja. Klu bukan rumah dia, rumah neneknya. Klu bawa gi tempat baru contoh mall ke, supermarket ke. Selagi tak bawa blk rumah, selagi tu lah menangis. Stress betul. Ini blm lg sekolah. Esok klu sekolah tak taulah mcm mana. Byk kali dah kami ckp, bawalah anak ko ni berjalan2 diluar. Bg dia biasa dunia luar. Ko tau masa kami gi Bandung last year, dr Bandung ke Pangandaran sepatutnya 5 jam je. Gara2 dia menangis dan muntah sepanjang jln, 10 jam baru kami smp ke destinasi. Bukan kami je yg stress, driver pun ikut stress.

Bg aku, parents kena bawa toys ke, drawing book ke apa2 yg patut supaya budak tu dpt di distract.

Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2016 10:34 PM | Show all posts
ikut pengalaman sendiri :
plng senang bwk travel bl umur bwh 6bln.. sblm take off n sblm landing rasuah susu..
in between dlm flight klu dia xtido bwk jln2.. tp pengalaman short flight je time ni

umur 6bln ke atas agak mencabar :
sebelum take off n landing rasuah susu..
in between flight bwk la favourite toys dia, ipad, bwk jalan2 dr hujung ke hujung, bwk paper n crayon.. so far alhamdulillah boleh layan lagi.. plng jauh sydney & sapporo.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 25-9-2016 10:41 PM | Show all posts
casay replied at 25-9-2016 02:34 PM
ikut pengalaman sendiri :
plng senang bwk travel bl umur bwh 6bln.. sblm take off n sblm landing ra ...

aku bawak baby exact 6 bulan lebih ke europe...rasuah susu smpi lelap before take off and before landing...
first flight tak jadi sbb baby terlampau kenyang masa nak landing so dia x tido... so 5 row jadi mangsa bingitan masa landing
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2016 02:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Wah..hehe
Reply

Use magic Report