Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
9114
View
136
Reply

Suami Isteri PJJ

[Copy link]

Author: farisfirdaus    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-9-2016 08:56 AM | Show all posts
Mannakautahu replied at 19-9-2016 03:26 PM
Dalam kamus yahudi mahupun kamus Dewan pustaka......istilah bogel ini bukan hanya boleh digunakan  ...

ini adalah contoh posting atas khayalan semata2...
belum lagi ayat diputar belit dari hang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:03 AM | Show all posts
Mannakautahu replied at 19-9-2016 04:21 PM
Hence this forum platform...sementara dapat respond dariNYA?????

This forum is a temporary bridge utk mereka yg merasakan bahawa mereka tiada tmpt lain utk mengadu bila diuji dgn ujian kesusahan.  Jadi marilah kita menjadi khalifah yg sentiasa mengingatkan mereka dan diri kita sendiri bahawa hanya Allah s.w.t sahaja tmpt kita mengadu dan tmpt kita meminta pertolongan.  

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:06 AM | Show all posts
saya PJJ jugak dgn husben
almost setahun kot
alah bisa tegal biasa
masa saya disahkan mengandung
husben tiada di sisi
saya pergi check up sorang2
masuk 4 bulan baru husben dapat duduk sekali
tapi husben shift malam
cuma dapat jumpa 2jam sehari
sekarang dia dah keje kat raub
saya kat shah alam
paling lama tak jumpa 2bulan
bila jumpa cam pengantin baru ~

semangat kena kuat
cuma rasa tak sunyi sangat sbb
kat sini saya stay dgn family
husben stay dgn family dia
hati pun tak risau
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:15 AM | Show all posts
farisfirdaus replied at 18-9-2016 12:24 PM
Aku asal Kuala Lumpur & wife pun selangor. Kira family aku & family wife dekat. Mak aku & mak mert ...

Masalah sekarang ni, isteri tak boleh berhenti kerja sbb kewangan tak mengizinkan atau tak boleh berhenti kerja sebab kalau ikut u ke pantai timur nanti takde orang yang nak teman mertua?
Yang mana satu sebenarnya?
Anak mertua u cuma isteri u seorang aje ke?
Anak2 lelaki mertua tak ada ke?

Sebenarnya masalah tak dapat hidup sebumbung sebab apa?
Kewangan?
Mertua?
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:32 AM | Show all posts
terma2nkondisi2 replied at 20-9-2016 12:23 AM
muahahaha... genkides satu2nya forumer yang tak akan terkesan dek kesewelan hang manak.. sebab gen ...

Marilah kita semua menjadi pendakwah dlm menegakkan dan mengagungkan syiar2 Allah.  Kalau kita hanya mampu berdakwah di social media, berdakwahlah dengan mengikuti guidelines dan ethics yg benar.  Betulkan niat, apa kita buat ni hanya utk Allah, bukan utk impress org atau utk membantah org.  Kita cari dan pastikan kesahihan maklumat.  Kita jauhi pertelingkahan. Sama2lah kita ingat, Allah yg memegang hati kita.  Amalkan doa tetap hati spt yg telah diajar Rasulullah s.a.w. agar hati kita tidak dipaling dariNya walau sekejap mata.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 09:48 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 18-9-2016 05:24 PM
Assalammu'alaikum TT.

Kalau dah tak ada pilihan lain, both husband and wife dua2 kenalah bersabar ...

Site office kat Sudan ke Libya?Atau mungkin Afghanistan?
Saja tanya, tak nak jawab pun tak apa.
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 10:13 AM | Show all posts
salah sorg try mintak tukar.. selalunya wife lagi senang tukar berbanding husband unless wife keja swasta.. kalo yg ni, husband ada harapan ikut wife... cuma payahnya kalo keja TT melibatkan bidang kritikal dlm sektor awam ni... harapan payah skit...

aku dulu PJJ dgn hubby setahun lebih.. wpun gomen, bos aku x bg tukar sampai la semua projek blh tutup buku... hubby plak keja swasta yg hq di negeri lain... so, time weekend la blh jumpa.. tu pun kalo salah sorg x keja sbb aku ni wpun gomen, mmg weekend ttp pi tgk site gak.. ni akibat bnyk sgt pegang portfolio keja time tu.. yg dia plak mmg pepaham le bila keja engineer ni.. dateline projek memanjang...  time tu mmg kena bnyk sabar n belajar ttg diri masing2.. bila dah kenal diri pasangan baru ada kepercayaan.. sbbnya aku tgk banyak yg PJJ ni ada kecenderungan utk main kayu 3.. konon pasangan x amik berat, x bagi perhatian, masalah kewangan, etc.. kalo dah kenal diri masing2, x timbul isu2 ni sbb tau dah pasangan mcm mana.. setakat mana kemampuan dia dr segi kewangan n komitmen.. either usaha utk tingkatkan kemampuan dan belajar hargai pasangan, or accept d fact the marriage won't work at all...  aku ni nasib baik la bila dpt anak, bos aku mau gak lepaskan aku pindah... lega skit...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 11:26 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 20-9-2016 09:48 AM
Site office kat Sudan ke Libya?Atau mungkin Afghanistan?
Saja tanya, tak nak jawab pun tak apa.

Kat Pakistan, sarahmirza.  Kedai franchise situ mmg selalu jadi testing ground bom buatan sendiri.  

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 11:39 AM | Show all posts
pernah 10 bulan pjj..sorang kl dan sorang johor...seksa gak la..gaji masa tu rm450 je sebulan...gilir gilir  berulang...Alhamdulillah pastu dapat tukar kerja kat johor...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:22 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 20-9-2016 09:03 AM
This forum is a temporary bridge utk mereka yg merasakan bahawa mereka tiada tmpt lain utk mengadu ...

Relak Relak jangan gadoh2..thread ni just nak tnaya pendapat dan nasihat..takmo gadoh hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:23 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 20-9-2016 09:06 AM
saya PJJ jugak dgn husben
almost setahun kot
alah bisa tegal biasa

awak seorang wanita yang hebat..respek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:27 PM | Show all posts
sarahmirza replied at 20-9-2016 09:15 AM
Masalah sekarang ni, isteri tak boleh berhenti kerja sbb kewangan tak mengizinkan atau tak boleh b ...

Isteri ada dua beradik..anak sulung..adik lelaki tengah study dekat utm johor..sbb tk dpt hidup sebumbung atas tuntutan kerja..sy kerja government dekat pantai timur..wife keje swasta..kene posting pantai timur sebab bujang aritu..kewangan pn salah satu sebab nak mohon bertukar..mertua pulak ambil upah jahit baju kecil-kecilan utk sara hidup dekat kl..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:29 PM | Show all posts
makkenits replied at 20-9-2016 10:13 AM
salah sorg try mintak tukar.. selalunya wife lagi senang tukar berbanding husband unless wife keja s ...

tula jawatan engineer ni yg susah sbb kita dah familiar dgn projek yg kita jaga..so pengarah nak lepas pun die kene fikir betol2 sbb takot nanti jadi problem bila org baru datang handle..tapi jawatan saya ni tak seteruk cikgu & askar kalau nak mintak tukar..cuma atas budi bicara pengarah negeri.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:30 PM | Show all posts
tintopten replied at 20-9-2016 11:39 AM
pernah 10 bulan pjj..sorang kl dan sorang johor...seksa gak la..gaji masa tu rm450 je sebulan...gili ...

rezeki la tu dapat pindah hehe..dgn ekonomi & kos sara hidup yg tinggi skrng adalah salah satu punca nk minak tukar..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-9-2016 05:31 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 20-9-2016 11:26 AM
Kat Pakistan, sarahmirza.  Kedai franchise situ mmg selalu jadi testing ground bom buatan sendiri. ...

bahaye betol kerja..risiko sentiasa
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 06:25 PM | Show all posts
farisfirdaus replied at 20-9-2016 05:23 PM
awak seorang wanita yang hebat..respek

takde pun
biasa je
bagi saya kepercayaan tu paling penting
since kapel memang kami dah PJJ
seingat saya 4tahun kapel,
tak lebih 10kali kami jumpa
jadi rasa berjauhan tu dah lama dipupuk
sekali lagi, kepercayaan dan kesetiaan tu paling penting

memang orang kata tak sama kapel dengan dah kawin
siapa kata sama?
fikir yg positif saje
bila dah jauh, rasa rindu makin bertambah
elakkan asyik dok terfikir pasal jauhhhh je
sibukkan diri dgn aktiviti

just my 2cent

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 20-9-2016 09:32 AM
Marilah kita semua menjadi pendakwah dlm menegakkan dan mengagungkan syiar2 Allah.  Kalau kita han ...

Moga manak insaf baca ayat2 u ni..

Terbaik..
Me pon insaf baca...

Amin3...
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 07:54 PM From the mobile phone | Show all posts
U kena tukar masa bujg..kawan me hb dia dah ank 2 tiba2 kena tukar.. kena pulak kawasan yg agak pedalmn... so nk bawak wife pon takut bahaya...tinggalla wifenya sorg2 kt sini jg anak 2 org... moga u tabah...

Ada kawan2 pon pjj lama jugak..baru dpt tukar dekat ngan suami...yg cikgu2 duka lara hrtu..kesian tgk dorg..tambah2 yg sarat ngandung..duk sorg2 drive sana sini.. ada yg hampir2 kena rompak2.. ada yg kena ugut dgn stalker... kesian sgt...

Moga dipermudahkn urusan u..klu mampu minta jer wife berhenti... me rasa uols engineer cepat naik gred n pangkt..so gaji besar jugak..rasa tkt nk tanggung wife u ngan anak2 ok jer kot..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 07:56 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 20-9-2016 06:25 PM
takde pun
biasa je
bagi saya kepercayaan tu paling penting

terbaik. tak sume org sudi nk PJJ. especially pompuan. laki biasenye tak kesah.. pompuan ni hatinye kekadang sensitip sikit. nak kene ade peneman selalu di sampingnya. hehe. dapat pulak yg jenis ssh nk pcaye tu, adeh.. masak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-9-2016 08:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payah la PJJ. Kalau boleh, usahakan supaya boleh dok dekat.

Akak berPJJsepanjang 5 tahun kapel dan almost 2 tahun menikoh, makan hati nak mampus kau. Now akak rasa nak menyundal. Penat suda akak setia macam lagu Pejal Tahir ngan Elie Tan.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.464167s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list