Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
36410
View
1888
Reply

[BORAK] MENGETEH @ MELAKA V35 ~ GELANDANGAN BERTEDUH

[Copy link]

Author: spankee_fili       Show all posts   Read mode

Post time 22-10-2017 12:01 AM | Show all posts

ohhhh, patutlah suka tinggal kat sana, dah agak
ok, gi off dlu
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Blueberri replied at 21-10-2017 11:02 PM
kak ratu dah dapat kerje dekat dengan rmh mak mertua ker?

Dah tapi tak dekat sangat dikberi. Jauh juge tapi hadap je lah dulu. Kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 08:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Yoongie replied at 21-10-2017 11:08 PM
Berri kl den ganu-mlake

Nape yong berada di dua tempat berasingan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Blueberri replied at 21-10-2017 10:16 PM
iols cuti sempena diwali, pergi hanimunan

wuuuu..pegi mana?
share la gambar tempat tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Blueberri replied at 21-10-2017 10:21 PM
iols tak pernah gi krabi, belum sampai lagi ke sana

iols banyak jejalan cuti2 mesia ja speng, k ...

meols kena menabung untuk bercuti ke krabi noks..haha
oh tahniah dah amek rumahhh...
meols amek umah lelong jek, flat 2bilik tak sampai 40k total cost..
pakai epf + saving so bayar penuh..tak pening kepala dengan installment..
tapi dah setahun lebih geran pun tak dapat lagi...leceh nauuu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Yoongie replied at 21-10-2017 10:31 PM
Mike suko hantam slang org

hentam je yoong..takde pakcik osman baku nak marah ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Yoongie replied at 21-10-2017 10:42 PM
Ade krabi patty

haha...tapi krabi patty nampak sedap wehh..
tiap kali tengok spanbob mesti craving nak makan berger...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
imthegirl replied at 21-10-2017 10:57 PM
Murah la gitu. Krabi ni ada ruangan khas dalam hati akak cewah. Memang kena dok area Aonang dikpen ...

oraittt...meols dah pin nak gi sana..
macam sonokkk..
nak kumpul cuti dulu..baru ada 3 hari kot...adoyaiii...
eh tapi safety ok ke?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 03:26 PM | Show all posts
Blueberri replied at 22-10-2017 12:01 AM
ohhhh, patutlah suka tinggal kat sana, dah agak
ok, gi off dlu

saje nk usik awk.jgn maree. ckup la awk sorg
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 03:27 PM | Show all posts
imthegirl replied at 22-10-2017 08:10 AM
Nape yong berada di dua tempat berasingan?

kat ganu. gegel & laki dok mane?
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 03:31 PM | Show all posts
spankee_fili replied at 22-10-2017 08:38 AM
haha...tapi krabi patty nampak sedap wehh..
tiap kali tengok spanbob mesti craving nak makan berg ...





Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 22-10-2017 08:41 AM
oraittt...meols dah pin nak gi sana..
macam sonokkk..
nak kumpul cuti dulu..baru ada 3 hari kot. ...

Safety dari segi apa tu dik peng?

So far yg akak pegi rasa ok je. Akak pegi family ada, dengan kawan pompuan dua orang ada, sorang pon ada. Selalu rasa selamat je. Tak tau la klu ada isu lain yg akak tak tau jadi akak rasa selamat je kikikiki
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 04:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Yoongie replied at 22-10-2017 03:27 PM
kat ganu. gegel & laki dok mane?

Jauh tu ganu. Yong keje petronas ke. Kikikiki

Akak skrg kl laki akak merantau
Reply

Use magic Report

Post time 22-10-2017 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 22-10-2017 08:36 AM
meols kena menabung untuk bercuti ke krabi noks..haha
oh tahniah dah amek rumahhh...
me ...

Best nya uols dikpeng beli umah cashh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Yoongie replied at 22-10-2017 03:31 PM

sedapnyaaaaa weiiii....
jahat ini worang, godaan makanan!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 07:59 PM From the mobile phone | Show all posts
imthegirl replied at 22-10-2017 04:11 PM
Safety dari segi apa tu dik peng?

So far yg akak pegi rasa ok je. Akak pegi family ada, dengan  ...

dari aspek samun or bom2 or banyak tipu tourist ke..
tapi kalau kakratu penah gi sorang pun ok, memang meols konpiden nak pegi..
meols penah gi oversea singapore jek, tu pun atas urusan konpeni..so deols urus semua..
tu yg bertanya kakratu since kakratu biasa gi sana..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-10-2017 08:04 PM From the mobile phone | Show all posts
imthegirl replied at 22-10-2017 04:12 PM
Best nya uols dikpeng beli umah cashh

rumah murah je kakratu..rumah lelong..
tapi lebih 10tahun sebab ikut law sini, gaji 2500 ke atas tak boleh beli low cost unless rumah tu dah lebih 10tahun..
setel paperwork rumah ni baru husband meols nak usha lain kot ada yg murah lagi kan..
ikut meols teringin nak dok apartment yg ada balkoni & security tapi takmo berhutang..adoiii...harap ada rezeki..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
spankee_fili replied at 22-10-2017 08:04 PM
rumah murah je kakratu..rumah lelong..
tapi lebih 10tahun sebab ikut law sini, gaji 2500 ke atas  ...

Benci akak dah tulis hilang pulak.

Best nya beli la dikpeng untuk investment kan. Dah tua tua nanti jual harga berganda.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-10-2017 08:38 AM | Show all posts
imthegirl replied at 24-10-2017 04:55 AM
Benci akak dah tulis hilang pulak.

Best nya beli la dikpeng untuk investment kan. Dah tua tua  ...

plan iols tahun depan nak refinance rumah skang ni..
market value dalam 60k, kalau refinance dapat 70% dapat pinjam 42k..
42k tu nak beli rumah lelong sebijik buat sewa..duit tu cover bayar cost refinance..
deols kata interest rate kalau refinance ni rendah berbanding kita buat loan biasa..
meols pun baca tenet jek kakratu, tak sempat nak gi bank buat survey..
kat forum ni cakap untuk invest jangan beli rumah mahal sebab cost maintenance & cukai tinggi, kang susah nak rolling modal..
meols bimbo actually bab property ni, hanya baca pengalaman orang je..haha
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2017 09:24 AM | Show all posts
spankee_fili replied at 24-10-2017 08:38 AM
plan iols tahun depan nak refinance rumah skang ni..
market value dalam 60k, kalau refinance dapa ...

Ada jugak la knowledge tu dikpeng, akak langsung tak tau Dikpeng beli rumah lelong tu prosedur macam mana eh dik peng?
Akak cadang gini pulak, akak balik Melaka nanti dah settle settle semua akak ingat nak jual rumah sekarang ni, pastu nak beli tanah kat sana. Pastu buat rumah. Ok dak?
Tapi sebeno nya akak nak balik Perak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
1.902001s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list