CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
sayabudakkeyeel replied at 5-8-2016 11:44 AM
parody kalau takde masuk part racism mmg ok.. tapi yg meletop buat this week mmg racist sbb tu org ...

Aku sejujurnya tak 'nampak' apa yang racist sebab fokus video tu hanya pada jihan as 'yuna'. Dan watak usher tu ditunjukkan sebab dah memang lagu tu duet yuna dgn usher. Itupun sikit di hujung video. Dah sah2 usher tu mmg kulit hitam. Datang dari mana pulak nak mengutuk usher dlm parody tu? Itu realiti, dah mmg usher tu macam tu.

Lainlah kalau nak highlight apa yg 'tersirat' dalam video tu yg mana sebenarnya parody tu nak tunjukkan yuna just tunduk jek so si usher tu tak peluk la di akhirnya. Berkait dgn kes peluk tu. Yg tu mungkin la kalau yuna nak cakap part tu menghina dia dan usher pasal kes peluk tu. Kan yuna beria2 sgt suruh hormat sebab tu culture usher, takde apa2 pun peluk2 tu.

Kesimpulannya dua2 pun problem. Meletop tak payah sibuk sgt nak buat parody. Kalau nak sgt jugak buat parody tu amik jek pelawak india yang berkulit hitam (karang dikatanya menghina jgk). Dan yuna tak payah nak kecoh sangat la tweet dalam english bagi satu dunia baca seolah nak play victim dan seolah video tu dah tersebar ke seluruh dunia. Tak classy la yuna...PR kelaut. Banyak cara lagi nak jelaskan keadaan (kalau ada isu berbangkit) bukan dengan tweet yg seakan selfish itu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:01 PM | Show all posts
parody ni memang nampak kebodohan kat situ
banyak sangat lawak bodoh merosakkan budak2 zaman sekarang
ada betul apa yang yuna nak sampaikan
tapi bab racist tk boleh nak komen, sbb tak sempat tengok.

tapi jadi meluat jugak kat yuna , spesis kuat sentap
sombong rupanya minah ni lepas duduk amerika.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
apikwaeh replied at 5-8-2016 11:52 AM
lerr kalau pasal racism mmg patut produksi astro fikir duu sebelum keluarkan..sighh
tak memasal pul ...

Takde maknanya video ni racism. Just ditunjukkan si syuk tu menyanyi di hujung video tu dgn jihan dan muka syuk mcm hitam la sikit. Dah dia bawak watak usher. Takkan nak tunjuk usher tu putih pulak.      

Racism ni kalau dlm video tu ko mengutuk black ni cakap diorang macam2 or mocking perlakuan diorang yg dianggap annoying. Video ni takde pun benda2 mcm tu. Just si syuk tu bwk watak usher jek. Kalau amik sathiya nanti cakap menghina sathiya pulak. Serba serbi tak kena la kan? Hehe

Kesimpulannya produksi dgn yuna sama2 jenis tak fikir panjang. Produksi tak fikir panjang nak buat parody yg cuit artis international macam yuna, yuna pulak dah tak boleh dicuit langsung sebab dia artis international.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 5-8-2016 10:31 AM
idok nye dia nak bekap kehkehkeh unless kalo org melayu kutuk us bru beliau bekap..kehkehkeh... bu ...

suprisingly, yes dia ada back up.. tapi takdela uti isu isu besar. even utk refugees pun dia ada bersuara jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
owhgee replied at 5-8-2016 10:43 AM
So meletop episod terbaru nih dah ditayang kat semua saluran antarabangsa ke? #tanyaje

you tau kan skrg dunia teknologi, harini cerita ni heboh kat malaysia, takyah tunggu esok, silap silap sejam kemudian pun benda ni boleh sampai kat luar negara... krew produksi kena fikir sikit hal camni
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqo replied at 4-8-2016 10:41 PM
Motip nk sentap makcik yuna???  Yg agama Islam boleh plak awak persendakan hinakan perlikan... you o ...

Yg ni agree to disagree
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:10 PM | Show all posts
lantak ko lah yuna oi. yang penting video tu i tengok jihan je. kahkah, dekah gelak part down-down tu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 12:02 PM
Takde maknanya video ni racism. Just ditunjukkan si syuk tu menyanyi di hujung video tu dgn jihan  ...

Patut Black mentor je jd Usher..baru seswai
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 5-8-2016 12:10 PM
Patut Black mentor je jd Usher..baru seswai

Hahahaha..betul jugak kan    
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:15 PM | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 11:57 AM
Aku sejujurnya tak 'nampak' apa yang racist sebab fokus video tu hanya pada jihan as 'yuna'. Dan w ...

this komen cengini..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:17 PM | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 12:02 PM
Takde maknanya video ni racism. Just ditunjukkan si syuk tu menyanyi di hujung video tu dgn jihan  ...

yuna blh pilih utk tegur dgn mebina memandangkan produksi malaysia xterfikir bab2 sensitif since kelompok penonton drg melayu maysia ja. ibarat tarik rmbut dalam tepung. hati ummah us ko jaga hati melayu malaysia ko jaga. tp yuna tau market malaysia sgt kecik xrugi kalau hilang peminat itu yg jadi poyo nk sentap sesaja.  jangan yg dikejar xdapat yg dikendong berciciran gituhhhhhhhhh.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 11:57 AM
Aku sejujurnya tak 'nampak' apa yang racist sebab fokus video tu hanya pada jihan as 'yuna'. Dan w ...

Yuna..if u r too defensive...mohon buat rawatan Yunam hair care. Xyah cover dgn serkup merkup. No need to clarify n play victim.

Media/tv malaysia xkn x serik2 lg dgn Yuna..dah brp kali AJL dia kena tolak n diganti org lain.

U fokus je kerja u kt US..xyah byk bunyi.. weols support dari jauh jah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:19 PM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 12:17 PM
yuna blh pilih utk tegur dgn mebina memandangkan produksi malaysia xterfikir bab2 sensitif since k ...

Ye, cara menegur tu yang pada aku tak kena. Aku takde masalah dengan muzik dan lagu2 yuna. Boleh dilayan. Tapi PR dia mmg nampak kelaut.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:19 PM | Show all posts
ehh yuna pon layan meletop keeee  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:20 PM | Show all posts
jadik artis kene kebal segala segi...jgn cpt melatah dan sentap...itu jln yg ko pilih nak jadik artis..lg2 international artist...so terimalah sgla tohmahan dan lemparan nista....
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 12:02 PM
Takde maknanya video ni racism. Just ditunjukkan si syuk tu menyanyi di hujung video tu dgn jihan  ...

maybe utk kau tak racist, tapi kalau black people yg tgk benda ni, obviously diorang ckp benda.ni racist. hidup kat dunia, you should consider any bangsa punya perihal jgk...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:24 PM | Show all posts
senahsanasini replied at 5-8-2016 12:19 PM
ehh yuna pon layan meletop keeee

agaknya ada org tag dia kot. tp aku rasa Yuna ni masih terkesan kes kena maki gara2 peluk tu. bila diparodykan jadi berdarah kembali. sheols mula cari point utk balas balik 'kebodohan' org malaysia (melayu). ala2 cari point nk lancarkan perang
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:28 PM | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 12:24 PM
agaknya ada org tag dia kot. tp aku rasa Yuna ni masih terkesan kes kena maki gara2 peluk tu. bila ...

sepatutnya yuna tak payah layan benda semua ni..
mcm downgraded plak....
sebab produk astro ni kan produk asal boleh jeeee
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:33 PM From the mobile phone | Show all posts
sayabudakkeyeel replied at 5-8-2016 12:20 PM
maybe utk kau tak racist, tapi kalau black people yg tgk benda ni, obviously diorang ckp benda.ni  ...

Persoalannya kalau si yuna sendiri yang tak sibuk tweet bukak cerita pasal video ni bangsa lain kat US sana tu tau ke pasal video ni? Memanglah dah namanya internet seluruh dunia boleh tengok tapi nak membolehkan diorang sampai ke link video yang berkenaan tu mudah ke? Memandangkan Meletop tu rancangan Malaysia dan takde maknanya bangsa lain di us sana sibuk nak tengok video parody tu dari sebuah clip rancangan berbahasa Melayu.

Benar dunia sampai sempadan. Sebab tu jugak la benda makin jadi viral sebab si Yuna sendiri yg mengundang orang luar gi tgk video tu. Sendiri bukak mulut, sendiri tanggung. Jgn play victim. Dua2 salah pada aku, meletop salah, yuna pun sama jgk.

Nak cakap pasal hormat bangsa lain? Ada diorang hormat kita pulak ke? Kes peluk tu? Hehehe.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:33 PM | Show all posts
senahsanasini replied at 5-8-2016 12:28 PM
sepatutnya yuna tak payah layan benda semua ni..
mcm downgraded plak....
sebab produk astro ni  ...

semoga sheols terbang tggi. harap xpayah la dok kelebek semua benda nk sentap.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.115843 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list