CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 11:09 AM | Show all posts
Quenn of sentap goes to......*drum rolls YUNA americano to be..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 11:18 AM | Show all posts
aku minat Yuna. aku minat suara dia. tapi kurang minat PR dia.
hari tu pasal kes peluk usher dia yg sentap sampai label natizen yg kutuk dia macam2.vid dah lama pun org kutuk buat lek je
chill je la kak!
kalau dia buat tak tau ramai je orag tak kisah dan tak amik tahu.

ini pasal parody pun tak payah bising2. parody tu kalau dia tak komen takde orang tahu
dah dia buat status komen camtu sure lagi viral
aku pun tak tgk lagi..teruk sgt ker?
christina perri kena parody time kat meletop buat bodow biasa je..  
please lah Yuna... tgk sikit PR u..lately sentap kuat sangat
lagi ko kuat sentap lagi suka orang kacau
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:22 AM | Show all posts
baca komen memsg
ada pro dan ada yg against
memandangkan meols x tgk video tu plus x brp suka dgn yuna
so xyahlah komen
benda dah jd hadap ajelah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Alah Yuna
Don't make mountain out of molehill ler
Ko diam mana ada orang tahu
Parody jihan tu mengekek aku ketawa
Meletop ni bersiaran kat US ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:23 AM | Show all posts
yang video dia peluk usher pun channel youtube si kobis ni sendiri yang upload kan.. sendiri mintak dicerca.. dipeluk bukan mahram takpe.. usher katenye..hormattttt

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
apikwaeh replied at 5-8-2016 11:18 AM
aku minat Yuna. aku minat suara dia. tapi kurang minat PR dia.
hari tu pasal kes peluk usher dia yg ...

Ingat tak kes die masuk kedai MAC.. kalau die tak bgth kat public thru socmed..xde orangpon tahu bende yang jadi kat MAC tu..sengaja besarkan isu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa lah nak jadi dengan Yuna..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:25 AM | Show all posts
saya berdoa meleis2 di luar sana kena tumbuk jah dek ummah black..semoga ini jadi viral trus meleis x berdecit nk cikcur di negara nigga.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 11:26 AM | Show all posts
ummah bodoh tiba2 nk main blackface..bangsa mereput namun gigeh kutuk bangsa lain.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:28 AM | Show all posts
muka jihan dalam video klip tu dah ala2 muka yuna...comel pulak aku tengok smlm...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:29 AM | Show all posts
SUDAH TERSEDUT genetalia ketakutan sis..

Astro show apologises over blackface parody of Yuna-Usher clip



KUALA LUMPUR, Aug 5 — Astro entertainment show MeleTOP has apologised for screening a parody of local singer Yuna’s performance with Usher featuring an actor in blackface playing the American R&B artist.

In the parody by the Malay-language show hosted by comedian Nabil Ahmad and TV presenter Neelofa aired Tuesday, comedian Shuk SYJ, who’s in blackface makeup acting as the African-American singer, extends his arms to comedian Jihan Muse playing Yuna as if he wants to hug her, but she bows down instead.

The show was a mockery of the live performance by Yuna and Usher on the song Crush at The Roots Picnic in Philadelphia, the United States, last June that sparked controversy after he hugged the Muslim pop singer.

-“We would like to sincerely apologize to Yuna & Usher for our recent parody video, which was poor judgement on our part. #MeleTOP,” MeleTOP tweeted from its @MyMeleTOP Twitter account last night.

“Rest assured that this does not reflect our values and beliefs. #MeleTOP. We have removed the video and would like to request everyone not to share it. Tq for your cooperation. #MeleTOP,” it added.

Other parties have been sharing the video of the parody on social media.

Blackface was a form of entertainment that started in the mid-19th century in which white men painted their faces black to play African-American characters. The performances made fun of black people by playing on racial stereotypes and downplayed slavery. Blackface is considered offensive.

Yuna and Usher trended on Twitter in Malaysia last night, with users criticising the MeleTOP parody.

“u might just destroyed Yuna’s career bagus malaysia bagus #malaysiaboleh,” Twitter user @aimaniskndr tweeted upon retweeting MeleTOP’s apology.

Twitter user @amirulhisham97 tweeted: “Attitude Malaysian people are so ridiculous.. It’s a matter of respecting other races.. That’s why Yuna angry about the parody”.

Some also censured MeleTOP, with Twitter user @_iqah tweeting: “Bodoh la @MyMeleTOP ... shame on yall for doing such a stupid parody on Yuna n for doing “ black face “.

Others, however, attacked Yuna too.

Yuna so full of herself, if it’s not for these lowly melayu uitm yang pergi gig kau you wouldn’t be where you are right now,” tweeted Twitter user @gmxn_.

- See more at: http://www.themalaymailonline.co ... thash.bMx9PWtQ.dpuf
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
minat kat bakat yuna tp isu kali ni aku #bukanteamyuna

yuna ni kaki sentap. wpn dh level internasional tp peel retis melesia kuat sentap masih teguh ye haha.

isu imitate black people mmg x patut, pungpang minah ni marah. isu kena peluk pun minah ni pungpang nak suruh semua org husnudzon. demi menjaga karier kekdahnye. satu hari Allah tarik balik semua baru padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:30 AM | Show all posts
lawak bodoh ... lepas tu lobai .. dan lobainita ... xhabis kutuk yuna xbermaruah ...

sampai lupa .... sbnrnya berita tu pasal racism yang kita tak pernah sensitif ...
rasanya buka sekali jer .... benda2 macam ni berlaku ...
tapi ramai jer ignorance ...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:30 AM | Show all posts
baca komen sini pun dah tahu ummah meleis ni rata2nya bodoh sombong
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:33 AM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 5-8-2016 03:04 AM
Yuna fefeeling dia taylor swift wannabe..

when will your fave sis?



Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:35 AM | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2016 11:24 AM
Ingat tak kes die masuk kedai MAC.. kalau die tak bgth kat public thru socmed..xde orangpon tahu b ...

itulah yang ditakuti
jangan dia ikut konsep tak kisahlah walau buruk janji maintain in the limelight
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 11:41 AM | Show all posts
fatehana replied at 5-8-2016 11:22 AM
baca komen memsg
ada pro dan ada yg against
memandangkan meols x tgk video tu plus x brp suka dgn ...

kan...benda dah jd...
pandai2 la betulkan keadaan..

x minat yuna..x minat parody meletop tu...
pernah tgk skali je kot parody DSH...  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
adlynnz replied at 5-8-2016 02:07 AM
eh... tapi kalau aku tengok si jimmy fallon tu parody nya lagi teruk dari muka hitam.
and the ameri ...

parody kalau takde masuk part racism mmg ok.. tapi yg meletop buat this week mmg racist sbb tu org marah
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:47 AM | Show all posts
kalau aku jadi  Yuna pun akan akan take serious about stupid parody ni...ye lah..baru nak kembangkan karier dan kerjaya kan sana...dan berkerja ngan mostly american african...  dan kebanyakkan fan dia kat sana pun american african yng minat soul and RnB.. agak team Meletop ni tak fikir ke? aku rasa kalau parody ni just melibatkan Yuna...Yuna tak kisah kot...tetiba plak ada muncul watak Usher yang tak semenggah tu...masuk plak dlm Internet...mmg lah dia aware about this
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:52 AM | Show all posts
lerr kalau pasal racism mmg patut produksi astro fikir duu sebelum keluarkan..sighh
tak memasal pulak jadi bahan Yuna kat sana
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-1-2023 10:52 PM GMT+8 , Processed in 0.640860 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list