CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 10:21 AM | Show all posts
Missfadh replied at 5-8-2016 08:20 AM
Yg isu blackface ni mmg tak patut. Tp royanan dia kalini mcm selfish je. Ke dia mmg nak jd org sana?

i think she want to be american. hahaha dah xnak jdi malaysian tu pasal betui marah takut tak diterima oleh org sana..aku pon rasa kalao yuna senyap(unless benda ni dh kecoh2 kt us sana) lg better kot..ni dia buat mcm ni org yg xtau pon jadi tau pasal video and isu ni...dah tu meletop siap tag uSHER lg kehkehkeh , entah3 usher pon xtau bnda jd gini kalo x heboh..but i suka yuna ,lagu n kejayaan beliau
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 10:22 AM | Show all posts
ala, x dak dah ka video nya tu... nk tengokkkk
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:23 AM | Show all posts
Edited by tentera_laut at 5-8-2016 10:26 AM
budakpink replied at 5-8-2016 09:28 AM
Why too serious brother.hv fun lah

not me la.. orang2 black kat sana. u try la ckp black kat sana. mau sentap diorang. dasar kulit itam and putih agak sensitif kat sana.. bukan kat malaysia..

kalau malaysia cina melayu.. racist gak.. so kena paham bab ni.

lagi 1.. u dah google lom "black face". bawah ni.. sila lihat.. studip la jihan and the gang

the makeup used by a nonblack performer playing a black role. The role played is typically comedic or musical and usually is considered offensive


Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:26 AM | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 09:48 AM
org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila ...

pasni tingin lah nak tgk yuna perjuangkan kalo islam kene hina2 oleh org US..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Melayu malaysia mmg bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
lifeline replied at 5-8-2016 10:21 AM
i think she want to be american. hahaha dah xnak jdi malaysian tu pasal betui marah takut tak dite ...

Ramai pikir mcm you juga dia nak jd american. Apapun lagu dia, bakat dia I suka je. Cuma pr dia mcm x best sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:27 AM | Show all posts
LipasComel replied at 5-8-2016 10:12 AM
aku tak tgk lagi parodi tu, tp mak aku kata kelaka bodo2 piang. sesuai la dgn humor rakyat malaysia. ...

mmmg tak betul apa jihan buat. baca ni. google "black face"

the makeup used by a nonblack performer playing a black role. The role played is typically comedic or musical and usually is considered offensive
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:28 AM From the mobile phone | Show all posts
beldandy replied at 5-8-2016 10:15 AM
ko patut jawab mcm tu kat tweet yuna poyo tu

Sensitiviti tu mmg semue orang dah tahu...nigger nih.. tp tulahh mentang2x Rasulullah tu xnampak batang hidung die depan mate kite...cume ajaran die je.. boleh je yuna ni kawtim.... ape2lah yuna asal kerjaya ko xmusnah... harap astro pon buanglah retis2 yang semakk tu..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 10:29 AM | Show all posts
shara154 replied at 5-8-2016 10:01 AM
Nak ckp benda yg sama, yuna apply je la nadi american.
Buruk benar jadi org msia, xhabis2 nak kut ...

ni maksud "black face" bila google. yuna bimbang dengan kebodohan jihan and the gang akan end career dia..

the makeup used by a nonblack performer playing a black role. The role played is typically comedic or musical and usually is considered offensive





Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Only niggers can call themselves niggers.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:31 AM | Show all posts
adeqbun replied at 5-8-2016 10:26 AM
pasni tingin lah nak tgk yuna perjuangkan kalo islam kene hina2 oleh org US..

idok nye dia nak bekap kehkehkeh unless kalo org melayu kutuk us bru beliau bekap..kehkehkeh... but i do like her music/song and the way she talk but utk ni i think she too much pongpangpongpang
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:33 AM | Show all posts

pasal purposely blacken the face sebab nak imitate black people ni mmg sangat2 sensitif. dulu ada hollywood celeb Julianne Hough pakai orange shirt with black face as her halloween costume teruk dia kena hencap sampai kena buat public apology. kalau kau buat cornrow pun jadi issue tau. i masa tengok parody muka syuk yang dorang hitamkan tu memang i dah tak sedap duduk. mcm mana kita marah white people mock how muslim wear ke whatever ke sama je la dgn black people ni, sbb dorang still rasa minority dan selalu di oppresed. i paham nape yuna rasa sangat kecewa dgn video tu as she baru nak start her booming career there. TAPI, she peluk2 pun sama jugak lah disrespectful but the damage has been done. if we wanna talk abt being disrespectful la kan. regardless kat malaysia sendiri lagi ramai artis peluk2 onscreen uqasha yang bertudung tu sama naik je. whatever it is, isu perkauman gini i ingatkan produksi meletop ni international sangat otak rupanya level2 maharaja lawak mega saja ye
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Yuna sentap sbb tu periuk nasi dia working with blacks.

Melayu mmg tak kisah panggil diri sendiri meleis sbb budaya TAK APA. Blacks xde budaya TAK APA ni. diorang mmg sensitif sbb isu blacks/niggers ni go way back hundred of years.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:35 AM | Show all posts
kenapa la tak ambik sathiya je. Gigih pulak nak hitamkan muka orang dengan arang. Memang kurang cerdik la
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2016 09:57 AM
Isu peluk2 yuna amik side positibe ja...demi tak menjaga hati ummah islam..
isu usher yuna amik sid ...

Hehehehehehe. Begitulaaa adanyaa.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
So meletop episod terbaru nih dah ditayang kat semua saluran antarabangsa ke? #tanyaje
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Tempias dari incident ni terkena directly kat Yuna. Yelaa, penat-penat dia berusaha to be where she is now. Dia ada hak juga to voice out apa yang dia rasa.

Lagi satu, sampai bila kita ni asyik nak hadap lawak-lawak bodoh yang kurang bermutu tu?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Xhormat agama sendiri xpe, orang lain x hormat bangsa lain kemain lagi. Issue blackface ni mmg sensitip dari azali lagi tapi Yuna menampakan sheouls cherry picker. Apa yg membawa benefit to her, dia accept. Mana yg x dia royan. Please Yuna, stay away from Socmed xpon hirela PR yg semenggah demi menjaga nama. Yuna pon skrg identiti Malaysia dah kemana.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:04 AM | Show all posts
Kesian Yuna.

but i like this ' stupid jokes only for stupid audiences'..

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 11:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Yuna fefeeling dia taylor swift wannabe..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 06:00 PM GMT+8 , Processed in 0.112585 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list