CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 09:46 AM | Show all posts
yuna period kot..tu pasal sentap naw2
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
lawak sebegini adalah perkara sia sia
apabila perkara sia sia tu menyusahkan orang, ia jadi perkara terkutuk
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:48 AM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 5-8-2016 06:30 AM
Ala..dh tgk pon video tu?celah mana nya nk hina black people pon?setakat muka si asyuk tu kene tepek ...

org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila org melayu sentap ckp org melayu bodoh sensitif xkena gaya asyik pikir sex (aku xdulik sgt pon bab peluk ni). tp jgn sekali2 main isu sensitif org sana mengamuk trs yuna. aku xlah mnyokong sngt cuma aku rasa yuna ni xde keje ke dok klebek vid meletop yg org malaysia sendri xbrpa tgk pon. ko bo layan dh la. macam desperate sgt nk org sana terharu dgn tindakan dia.

dah satu keje plak yuna asyik nk bergaduh dgn malaysian. Tegur tu ok, educate masyarakat tu ok.. merepek pasal kejatuhan karier over sgt. kalau ko jatuh pon sbb kat sana lebih rmi org bgus. tu je kena igt.

utk malaysian plak double standard gila penilaian ummah. kalau isuu ni terctus oleh ruhainiessss (contohhhhhh) sah2 ruhainies yg kena maki. tp sbb yuna & us semua tumpang semangkuk konon2 depa sensitf pasal black people





Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:49 AM From the mobile phone | Show all posts
oh tak respect agama xpe ek..
tapi kena respek kaum.


baru tau........
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:52 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 09:48 AM
org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila ...

Mohon yuna tukar citizenship je.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 09:48 AM
org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila ...

Well said...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 5-8-2016 09:31 AM
Ni kes cam term india n keling la kot.
Biasalah forumers split personality..dia sendiri cerca kel ...

Melayu je layak dihina meleis tanpa kaitkan isu racist...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:56 AM | Show all posts
astro skang mcm tkde idea sgt dh semua main tangkap muat jer bukan nk study dulu ...tgk dh kene setepek ngn yuna ..siaran ulang2 show baru cm smpah tk lawak pun rs mcm byr tuk tgk sampah gelek2 dlm tv..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Isu peluk2 yuna amik side positibe ja...demi tak menjaga hati ummah islam..
isu usher yuna amik side negative ja... demi menjaga hati ummah black..;:
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:57 AM | Show all posts
1st aku tgk parody ni aku dh rasa benda tu x patut. maybe sbb aku xsuka syuk tu kot.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 09:59 AM | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 09:48 AM
org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila ...

dah satu keje plak yuna asyik nk bergaduh dgn malaysian. Tegur tu ok, educate masyarakat tu ok.. merepek pasal kejatuhan karier over sgt. kalau ko jatuh pon sbb kat sana lebih rmi org bgus. tu je kena igt.


buat dek jer la yuna. kang senasib ngan shilaamzah lak kang. boyalan jer la manusia tong kosong.

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:01 AM From the mobile phone | Show all posts
mokcikKSKB replied at 5-8-2016 09:52 AM
Mohon yuna tukar citizenship je.

Nak ckp benda yg sama, yuna apply je la nadi american.
Buruk benar jadi org msia, xhabis2 nak kutuk/gado dgn msians.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:07 AM | Show all posts
Aduradura replied at 5-8-2016 12:06 AM
tak reti nak hupload video..screenshot je..

lawo jihannn jadik yuna  taktau naper aku tengok ji ...

me kan kalo kes gini..me slalu wonder..cmna la kalo jihan if bertemu ngn yuna..mesti awkward..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 09:48 AM
org malaysia (melayu) kena paham sensitiviti org luar.. peluk tanda hormat bukan nafsuuuuu... bila ...

Booom! Soal remeh mcm ni xperlulah nk di highlight, international artistes mcm Yuna Usher xkan nk tgk program pprt mcm meletop kot? Melainkan kalau meletop ni mmg bg impak besar dlm karier artiste antarabangsa, then it does make sense lah. Again, xda pn racist remarks dlm parodi tu pn. Chill sis, chill.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:12 AM | Show all posts
org make fun budaya n agama kita takpe...x yah minta maaf
kita make fun culture org x boleh...boleh musnah career konon, harus minta maaf
poyo lah yuna
org lain buat parady lagi teruk kut
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:12 AM | Show all posts
aku tak tgk lagi parodi tu, tp mak aku kata kelaka bodo2 piang. sesuai la dgn humor rakyat malaysia. tapi isu kulit ni dekat US mmg super sensitive. Kita tak duduk sana, kita tak mingle dengan african american sana, jadi kita taktau tahap isu racism against black people mcm mana.

walaupun aku rasa org duk US sana tak tgk pon parodi tu, apatah lagi paham, tp better jauhkan je la kot. haha... dibuatnya betol2 org sana boikot yuna, tak ke sia2 dia punya usaha selama ni nak bina nama dkt US. Walaupun nmpk mcm yuna sentap lebih, tp aku rasa dia lebih kepada play safe sbb dia baru nk bina nama sana.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 10:14 AM | Show all posts
induk replied at 4-8-2016 03:08 PM
aku ade kawan kawin org amerika nih
ms tu aku tgk muka laki dia tu, aku tanya kwn aku tu, suami ko  ...

laki kwn ko tu dri puak cherokee ke? tampar aja kwn ko tu. apa la bangsa laki sendiri pun xtau. klu cherokee tu native american bukan african american.

fyi sis org kat sana klu ko sendiri bukan african american jgn sebut negro or nigger to another person. mmg sensitip ya amat tahap mintak penumbuk or rodok dgn pisau klu sebut
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:15 AM | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2016 08:26 AM
Kalau Allah nak tunjuk tu sekejap ja boleh musnah kerjaya ko yuna...so paham2 ajerlah yea....

ko patut jawab mcm tu kat tweet yuna poyo tu

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:20 AM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 4-8-2016 11:21 PM
adalagi ke org ygcerdik kt meletop tu ? koser meols sejak2 ig meols kene block admin meletop

    dia tau kaka 'fanatik' lopa kot tu yg kena block

Takde ke bideo nya nak tgk, takde asteruk
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 10:20 AM | Show all posts
aku tgk jihan je duk nari2 stail yuna
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 06:36 PM GMT+8 , Processed in 0.117465 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list