CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 06:24 AM | Show all posts
Edited by GincuPurple at 4-8-2016 10:42 PM

agaknya kalau yuna diam2 je, ada kemungkinan tak org sana pun tak ambik kisah?Dan mungkin sampai ke sudah pun tak tau pasal vid tu? Tapi bila dia dah post, usher yang tak amik pot pun agaknya dok sibuk la nak menengok.
Adakah US dah tau, tu pasal yuna buat kenyataan/amaran pembetulan (corrective measure)?

Tu pasal org kata  kata 'if it's not broken, don't fix it' . 'Cross the bridge when you get there'.

Orang kita pun, hmmm...  dah buat baru fikir. Jgn terkejut la kalau lepas ni ada yg dingin ngan yuna kat sana. kesian dia, sebab orang lain yg bodoh kerjaya dia mungkin boleh terjejas. Puas la hati hangpa yg dok suruh berparodi?  Lagi satu, dia terpaksa balas peluk sebab budaya sana macam tu kena hencap macam la dia tu nak berzina. Dia pun tak sangka usher nak peluk dia.

Tu, yg berlakon kat drama kul 7 pegang2 lentok2 bahu berlakon jadi suami isteri walaupun bertudung - hencap la habis-habisan. Padahal berlakon maknanya dah baca skrip - dah tau akan ada adengan pegang2 lentok2.

Kita tak tau, kat sana tu entah2 sebab yuna ada yg tertarik nak kenal islam.

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 06:25 AM From the mobile phone | Show all posts
mzzenma replied at 5-8-2016 03:58 AM
Tak tengok lagi video tu. Tapi rasanya tak jadi isu pun. Ke mmg dah jadi isu? Entah lah..tapi mzz su ...

pasal ben affleck and his anscestry tu ye?

jujur rasa, kadang2 meluat sebab the rule book keeps on getting thicker day by day. minggu lepas okay jah word x, minggu ni, kalau uols guna, mahu meletup satu amareka. puak2 ni jugak paling cepat melontar tuduhan 'cultural appropriation' dekat orang lain. derrr, uols guna culture orang, orang tak bising pun. tapi bila orang guna culture uols, habis kena cop pencurik. kalau tak sebab history tobacco plantation slavery tuh, dah sama jah dgn indon perangai.

personal feeling aside, kalau dah tahu cari makan guna mass media, reti2 kan lah baca suratkabar. keep up with what is taboo, and what is allowed. memanglah americans should not be expecting malaysians to adhere to their standard of political correctness (poyo sangat nak expect malaysians embrace their PC standard. we dont have black slavery history here, so dont dictate us to react as if it's a big no-no). but then, if the subject of your parody happens to be an american, jangan jadi ignorant sangat la

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Ala..dh tgk pon video tu?celah mana nya nk hina black people pon?setakat muka si asyuk tu kene tepek ngan tepung gomak?bodohlah sensitip sgt!
Org make fun of melayu meleis dan kutuk white people siap black people tepek tepung gomak kat muka negro ok je...celah mana yg sensitip sgt.lainlah kalU obvious sgt muka si asyuk tu hitam mcm org minyak logiklah sikit. Bodoh ahh sikit2 sentap! Kalau org kutuk islam merata hala xde plak yuna ni sentap!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:38 AM From the mobile phone | Show all posts
GincuPurple replied at 5-8-2016 06:24 AM
agaknya kalau yuna diam2 je, ada kemungkinan tak org sana pun tak ambik kisah dan mungkin sampai ke  ...

i pun rasa yuna tak patut be the one bringing the issue forward. dah macam, meh sini, tengok spender i koyakkkk

kalau dia tak bising, orang pun tak perasan. kalau viral sekalipun, dia boleh explain macam celeb east asian kena dulu; malaysia ni tak ada black slavery history, mahupun amalan kkk, naturally they are not aware that "black face" is a thing and that it is highly offensive. american standard of PC has yet to be understood and embraced by malaysians, so dont get clutch your pearls so hard, the joke is not meant to be malicious
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:48 AM | Show all posts
ginbug replied at 4-8-2016 10:38 PM
i pun rasa yuna tak patut be the one bringing the issue forward. dah macam, meh sini, tengok spend ...

Kan. agak silap perkiraan tindakan yuna ni. mcm gali kubur sendiri pun ya jugak.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:56 AM From the mobile phone | Show all posts
ginbug replied at 5-8-2016 06:38 AM
i pun rasa yuna tak patut be the one bringing the issue forward. dah macam, meh sini, tengok spend ...

Takde sebab dia nak bring forward pun issue ni. Tweet pulak dalam english seolah nak mengumumkan ke satu dunia mari tengok video tu, mari. Kalau senyap jek dan jelaskan kalau pada orang luar kalau ada yg berbangkit barulah nampak classy sikit.

Hehe, sorry. Dalam hal ni aku tak tau la kot dah kecoh di us sana pasal video parody ni yg buatkan yuna tweet mcm ni. Tak tau la kot yuna dah berbakul dikutuk segala yang berkulit hitam di us sana. Tp kenapa aku rasa yuna tweet ni lebih pada sebab dia sendiri yg sentap? Hehe.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:56 AM | Show all posts
lawak bodo yang diterima rakyat marhein,lawak cerdik bo layan
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:01 AM From the mobile phone | Show all posts
supersudoku replied at 5-8-2016 05:00 AM
tp nok,sanggup ke korang berjiran ngan awang hitey kt msia niii...beriaa blacklivesmatter

ko la ni antara one of ignorant meleies. species mazidul akmal jugak, meleies yg dok panggil black people ni awang hitam dengan dayang senadung.

apa masalah berjiran dgn black people? jiran aku ramai je black people. aku pi terawih, anak black lady ni selalu cari aku datang dok sebelah.

makcik2 joyah meleis, time anak melayu buat bising kat surau, diornag gitu2 je, kalau anak arab anak black people yg buat bising, jeling mcm nak keluar mata.

ni la hakikatnya perangai ignorant majority perangai malaysian ni. disgusting, mcm ko la.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 07:08 AM From the mobile phone | Show all posts
lalasahaja replied at 5-8-2016 12:06 AM
Robert downey jr blackface dalam filem Tropic Thunder, bukan setakat tidak tamatkan career dia t ...

Filem filem ni bulan intentionnya utk make fun, walaupun ceritanya cerita lawak. kena paham antara make fun, tasteless racial joke, dengan lakonan to portray their race.

example:
1. Kim Kardashian pakai tudung berlakon jadi wanita muslim tapi lakonannya jaga batasan - ok
2. Kim Kardashian belakon jadi wanita muslim dlm parodi, buat act sewel, terkinja kinja pakai tudung atas dance floor atau lari selak kaki sampai lutut - not ok.

know the difference.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Yuna is right here. Apa ummah meleis kata yuna sentap Tak bertempat, tapi klu org lain buat parodi diri sendiri cepat melatah. If you can't take it, don't dish it.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:47 AM | Show all posts
bosan aku dgn kobis ni. poyo. ko tu sendiri dok parodikan your tudung.


but still, i'm not agreeing with the racial jokes. tapi boring dgn yuna, dok merempan sini sana.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:58 AM | Show all posts
sipendiam replied at 5-8-2016 07:47 AM
bosan aku dgn kobis ni. poyo. ko tu sendiri dok parodikan your tudung.

betull... aku setuju... macam bagus sangat minah ni!
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 07:59 AM | Show all posts
muneerah replied at 5-8-2016 07:58 AM
betull... aku setuju... macam bagus sangat minah ni!

dah cukup bagus la tu..konon2 dah taraf internationale.. sorry dulu ye minat..sekarang dah bosan dgn acah2 bagus si kobis ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:06 AM | Show all posts
lazim replied at 5-8-2016 12:12 AM
boring plk yuna ni. kalau ngara sndri buat nk memaki. usher xhormat budaya agama dia xkisah plk. org ...

yg ni ak sokong. baru je nak tulis cmni tp dah ada org tulis dulu. jimat tenaga nak type
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:08 AM | Show all posts
Edited by induk at 5-8-2016 08:10 AM

aku ade kawan kawin org amerika nih
ms tu aku tgk muka laki dia tu, aku tanya kwn aku tu, suami ko ni matsalleh ke negro? sebab aku konfius nk kata negro kulit cerah, nak kata matsalleh rambut mcm negro pulak
pastu kwn aku ckp dgn nada marah, laki aku bukan negro ye...black amerika
pastu dia membebel2 marah2 kat aku ko igt ape? negro tu bangsa yg bla bla bla...aku x ingat dia ckp ape, aku ni x pernah pulak terpikir atau nak pandang hina bangsa negro sampai mcm yg dia cakap tu.
pastu dia ulang lg black amerika ye cherokee
smpi ke hari ni dia masih lagi sentap dgn aku pasal isu negro ni jer..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:18 AM | Show all posts
biasalah yuna
melayu malaysia ni memang femes dgn sifat hasad dengki
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 08:19 AM | Show all posts
bodoh punya artis..kena parodi dah sentap.

.sesuai la dgn imej turban atas kepala..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg isu blackface ni mmg tak patut. Tp royanan dia kalini mcm selfish je. Ke dia mmg nak jd org sana?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
adeqbun replied at 5-8-2016 12:06 AM
Kannn..seriusly kalo org us nganjing org asia dan moslem lg teruk kot..
Mane2 bangsa pon akan par ...

Ai pon feel the same u...sbnrnye die marahkn sbb jihan parodykn diri die..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kat US duk perli agama islam. Xde pulak yuna sentap nk bekap agama sdri

Takot sgt xlaku. Lupa kot sapa yg bg rezeki
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 07:27 PM GMT+8 , Processed in 0.216420 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list