CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 12:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Lawak bodoh. Jangan touch race. Itu sensitive. Maybe untuk u ok tapi kene jaga perasaan orang lain
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Alaaa..klu org luar buat parodi lg teruk takpe plak..ajet ajet sgt lah eh
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by twinkystar at 5-8-2016 12:58 AM

Mmg patut pun yuna marah.doing black face and joking about it are major no

Ni kalau jadi dkt korea kpop world berbakul bakul international fans akan mengutuk retis korea yg buat lawak black face neh

Sah2 jihan dgn the other guy mmg x tau yg doing black face ni mmg offensive.sila educate diri anda pasal isu ni.its never okay to do that
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:17 AM From the mobile phone | Show all posts
twinkystar replied at 5-8-2016 12:53 AM
Mmg patut pun yuna marah.doing black face and joking about it are major no

Ni kalau jadi dkt kore ...

Termasuk team production sekali
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Yuna ni mcm dah sangap n poyo sgt aku tgk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
I guess jihan tak salah pun dlm hal ni? dia buat ok je? Yg salah tu shuk, blackface mmg takleh la, lagi2 skrg tgh heboh pasal black lives matter.
Dunia dah canggih, jgnla fikir apa yg ditayangkan kat msia, dunia luar taktau. haritu pasal peluk ngan usher pun ada dj radio us tanya yuna apa sebenarnya terjadi.. diorang ni bijak before apa apa mmg diorang buat research dulu
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:04 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by juliez at 5-8-2016 02:11 AM
sayabudakkeyeel replied at 5-8-2016 01:48 AM
I guess jihan tak salah pun dlm hal ni? dia buat ok je? Yg salah tu shuk, blackface mmg takleh la, l ...


I dont think syuk tahu pun pasal blackface. Patut production la yg lebih prihatin what do & dont utk production
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:07 AM | Show all posts
Edited by adlynnz at 5-8-2016 02:09 AM

eh... tapi kalau aku tengok si jimmy fallon tu parody nya lagi teruk dari muka hitam.
and the americans take it as comedy jugak. even the actors and actresses pun macam tak kisah pun di parody kan.
tengok macam ni
https://www.youtube.com/watch?v=xXJSmGfw9oI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 02:21 AM | Show all posts
juliez replied at 5-8-2016 02:04 AM
I dont think syuk tahu pun pasal blackface. Patut production la yg lebih prihatin what do & dont ...

bukan 1st time kot...kalau tgk MLM tu byk kali pelawak cat muka hitambodoh ke apa broadcasting malaysia ni taktau lah kan
tp bukan broadcasting jah, rakyat malaysia in general mmg spisis ignorant
kata negara multiracial...tp tak peka isu racism mcm ni

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:21 AM | Show all posts
making fun of black people or their culture is no no.. just shows how shallow and insensitive we are..

please u guys yg defend jihan/team meletop please educate yourself...

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:24 AM | Show all posts
twinkystar replied at 5-8-2016 12:53 AM
Mmg patut pun yuna marah.doing black face and joking about it are major no

Ni kalau jadi dkt kore ...

exactly.. ramai otak2 melayu shallow n bodoh dalam hal ni.. too much xenophobic attitude..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by melinda_kerr at 5-8-2016 02:49 AM

apa nk hairan dgn meletop. dr host dan show content segalanya nilaikan lah sendiri. kutuk fizikal tu bukan satu benda baru pun dlm mana2 rancangan astro. mybe itu cara diaorg naik kan rating ?  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 03:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Jehan dh private insta tak tahan Kena kutuk dengan balaci yuna ka? x sempat nk skodeng
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 03:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak tengok lagi video tu. Tapi rasanya tak jadi isu pun. Ke mmg dah jadi isu? Entah lah..tapi mzz suka yuna.

Dulu abang ben kesayangan mzz pun pernah buat statement pasal 'coloured people'. Sentap puak2 itu. Kena 'people of colour' katanya. Apa beza? Sama mcm jada pinkett tu kecoh pasal nomination oscars dulu.

Species kaki sentap mcm ummah meleis juga. Sentap ke hulu ke hilir..haram sana harus sini. Semua lah tak kena.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:09 AM From the mobile phone | Show all posts
twinkystar replied at 5-8-2016 12:53 AM
Mmg patut pun yuna marah.doing black face and joking about it are major no

Ni kalau jadi dkt kore ...

Their ignorance about black issues is not an excuse... generally anything that touch physical, racial, keturunan, language, culture, tradition and even food ada sensitivity di situ...

Kena ada conscience bab2 ini... tambah pula ummah black masih rasa ditindas hingga hari ini...

Kalau tgk social media yang perjuangkan hak black people, mmg dorang masih kuat meroyan pasal diskriminasi... habis kisah2 slavery, economic sanction or boycott selama zaman sblm perang dunia pun dikisahkan semula... siap dulu bisnes black people ditutup dan diboikot zaman2 pakai baju koboi lagi...

Lepas tu gigih mereka highlight black2 people yang berjaya dan banyak jasa.. umpama orang melayu gigih iktiraf kejayaan anak bangsa la..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 04:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ikut yahudi2 lagi teruk kena siap genocide dan trauma nak masuk germany...

Tapi mereka never look back and within their small circle managed to achieve extra miles... macam cina jgk... somehow they have survival skills, resilience, strong spirit in their genetics... mmg nampak jelas kejayaan... mgkn juga hati kering turut menyumbang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 05:00 AM From the mobile phone | Show all posts
tp nok,sanggup ke korang berjiran ngan awang hitey kt msia niii...beriaa blacklivesmatter
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
dindu nuffin.... tapi yala pelawak Malaysia skrg kering idea dan betul la apa Yuna cakap.. Silap2 periuk nasi dia pulak tertutup kat US.. Lagi pula baru dia sorang penyanyi Malaysian yg kena terima dengan agak baik juga kat sana betulkan kalau saya salah yaa.. Mesti dia rasa kekok dan malu nak berdepan dengan member2 kulit hitam dia kat sana disebabkan pelawak yang kurang sensitif..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 05:31 AM From the mobile phone | Show all posts
bodohnya lahai yang backup team meletop sambil ckp yuna poyo la apa la. mesti jenis kawan set set melayu je ni. blackface is a deragotary racial offense. kena pulak kawan tu sgt diterima dan dipengaruhi muzik jazz yang dibawa oleh african american.  iols rasa kalau syuk tu buat biasa je tak jadi isu pun and yuna pun tak kisah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 06:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Ntahnye. Tak dinafikan mmg lawak jgk la parodi tu. Nak melawak tu boleh, tp kena fikir jgk kesan yg akan wujud lepas tu. Org2 kulit tak putih tu mmg sensitif wei kalau bab2 warna kulit ni. Xperlu la sampai nak hitamkan muka nak tunjukkan ko tu usher. What if career yuna ends here? Tak rasa bersalah ke kome2 yg buat parodi tu?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 01:19 AM GMT+8 , Processed in 0.116569 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list