CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Author: Duta lover

[Edisi YUNA sentap] parody by Jihan/Syuk/Team Meletop menghina Usher!

[Copy link]
Post time 5-8-2016 12:35 PM | Show all posts
Eh tapi kan asal aku rasa macam Yuna fake yg marah mintak delete video parodi tu? Sebab aku dah gigih cari kat Insta Yuna, FB Yuna, Twitter Yuna... tak ada pun. Yuna original relaks je? Aku sorang je perasan atau aku dah gile? hahahahaha.. ke Meletop kena prank balik? Hahahaha...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
aku rs lawak tu xkena
sensitif.

lg satu aku heran apsal bab akhlak yuna ramai kecoh..peluk pun kecoh.dlm.negara kita dpn mata hari2 kat tv tu bpeluk xkecoh pun.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:00 PM | Show all posts
Walaupun ada orang anggap the video is just a parody, for fun, no offense should be taken, iols rasa Yuna buat benda betul bagi comment camtu.

Kalau in future nanti video tu tersampai kat US dan membuatkan fans Usher mengamuk (Usher mungkin akan relax chill2 je), at least Yuna boleh claim she did not condone the act. She did make a statement in social media.

Kalau Yuna diam je, nanti orang boleh pertikaikan kenapa takde apa apa action dari dia yang menunjukkan dia tak setuju dengan video tu..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuna boleh je personally contact astro n meletop suruh cepat2 padam sebelum video tu menjadi viral..sebab kalau tak sentuh pasal sensitiviti orang pon senyap ja... video pon senyap2 kene padam... mintak tolonglah skmm cepat2... ni heboh satu dunia..lagila orang viral kan...
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
skechers replied at 5-8-2016 01:00 PM
Walaupun ada orang anggap the video is just a parody, for fun, no offense should be taken, iols rasa ...

Yup it is damage control on her part.

Msian entertainment industry nih.. level camtulah.. parody2.. lawak2 sengal.. xde buat research dulu.. retis glemer sekejap for looks not talent pastu kawin dato.. habis..

Brp kerat je yg boleh dibanggakan. Tua2 nanti melarat jah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:22 PM | Show all posts
Nham22 replied at 5-8-2016 01:16 PM
Yuna boleh je personally contact astro n meletop suruh cepat2 padam sebelum video tu menjadi viral.. ...

I rasa tu Yuna fake la yg mengamok tu. Cuba you tengok betul ke tak? Ke betul memang Yuna mengamok sebab kat Official Social Accounts dia takde pun usik bab ni?
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Mulan replied at 5-8-2016 01:16 PM
Yup it is damage control on her part.

Msian entertainment industry nih.. level camtulah.. parod ...

Betul..lawak sampah..  
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 5-8-2016 12:10 PM
Patut Black mentor je jd Usher..baru seswai

Haha..baru betul no issue
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 01:36 PM | Show all posts
enchikfitz replied at 4-8-2016 10:31 PM
Yg iols tahu, negro2 kat USA terlalu sensitip ok kalau ada benda yg memprovok/ perli even u take it  ...

bukan isu 'terlalu' sensitif, memang isu tu sensitif pun. jgn main2. melayu lagipun cepat sentap kalau dihina. even tengok perkataan 'babi' ataupun salib pun boleh sentap sampai langit ke 7. the issue here is respect. ajoke for u (or us) may not be funny for those on the receiving end.

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:39 PM | Show all posts
fahima80 replied at 5-8-2016 12:33 PM
Persoalannya kalau si yuna sendiri yang tak sibuk tweet bukak cerita pasal video ni bangsa lain ka ...

yg dia peluk usher tu, u rasa personally terhina ke? or tak de impact dalam kehidupan u dan ummah malaysia sehari2?

Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuna punya mentaliti jgn usik or kritik ape yg da disekeliling sheols..theyols x layak hokey 'kata yuna'..konsep yuna..hidup dia..dia yg tentu kn n dia yg akan lalui hokey..so yg x suka duk diam sdh..
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by noraidil_06 at 5-8-2016 01:53 PM

Kuat sentap yuna eh skrg.ke dr dulu kauat sentap? Dgn follower bdk2 ingusan pun sentap.what more with parody.apa2 la yuna.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:53 PM From the mobile phone | Show all posts
johnazizul replied at 5-8-2016 12:16 AM
Eh bukan org us open minded ke.. Bukan org malaysia kagum dgn keterbukaan us ke.. Relax la.. Sacha b ...

Uols org melayu/malaysian yg duk oversea or married to migrant/expat mmg rase they have better judgment than we local people. Almost all.sdgkan us people duk bashing asian they ols buat2 x nmpk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 01:54 PM | Show all posts
LembingDayanti replied at 5-8-2016 12:35 PM
Eh tapi kan asal aku rasa macam Yuna fake yg marah mintak delete video parodi tu? Sebab aku dah gigi ...

actually yuna post tu kat private account facebook dia. n dia dah edit jd lagi panjang drp yg TT post kat thread ni. dia tujukan post tu kat friendlist dlm facebook dia yg seramai 700 orang lebih tu, bukan dia purposely tujukan kpd public. rasanya yg dia boleh tau pasal video parody ni pun sbb beberapa org dlm friendlist fb dia tu share kat timeline diorang. so of course la dia ternampak. aku pun tak rasa dia gigih nak gi kelebek video meletop tu. maybe TT ni salah sorang dlm friendlist private fb yuna, screenshot posting yuna tu n tepek kat sini. start dari tu yg jadi viral gini.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Missfadh replied at 5-8-2016 08:20 AM
Yg isu blackface ni mmg tak patut. Tp royanan dia kalini mcm selfish je. Ke dia mmg nak jd org sana?

kannnnn ? beria btl die
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
noraidil_06 replied at 5-8-2016 05:53 AM
Uols org melayu/malaysian yg duk oversea or married to migrant/expat mmg rase they have better jud ...

Kat tv berlambak je contoh org barat buat lawak asian stereotype, yg i rasa sama teruk dengan buat lawak blackface.Yuna xnak plak marah director2/pelakon hollywood?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-8-2016 02:13 PM | Show all posts
asteruk semakin bodoo
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:24 PM From the mobile phone | Show all posts
KucingBiru replied at 5-8-2016 07:08 AM
Filem filem ni bulan intentionnya utk make fun, walaupun ceritanya cerita lawak. kena paham antara ...

Oh character dalam tropic thunder make fun of stereotype african american. Dia cakap African American Vernacular English sampai tahap parody.

Sama juga white chicks make fun of stereotype valley white girl.

Kedua2 org amerika boleh terima kerana mereka tahu tade ill intention
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:32 PM | Show all posts
bile tgk parody tu mmg la klakar sbb jihan. xsangka pulak yuna marah sbb syuk since iols xtumpukan perhatian lgsg kat syuk.
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2016 02:34 PM From the mobile phone | Show all posts
tentera_laut replied at 5-8-2016 10:23 AM
not me la.. orang2 black kat sana. u try la ckp black kat sana. mau sentap diorang. dasar kulit it ...

Yuna too serious.yuna nk jadi americanlatino.go yuna go
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-1-2023 12:16 AM GMT+8 , Processed in 0.102212 second(s), 40 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list