Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14448
View
115
Reply

UPDATE #51 #91 : Bapa mertua nafsu tonggang langgang?

[Copy link]

Author: sarukhan    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 27-7-2016 11:13 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2016 09:54 AM | Show all posts
Bisexual la FIL kau dek?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2016 09:57 AM | Show all posts
cahaya_almas replied at 20-7-2016 01:45 AM
Teruknya...dah tua2 pn tk insaf2 lg...dh sah2 ada famili yg bahagia nk jgk benda yg leh wat kau mend ...

xfaham ape yg orang ni fikirkan. org terhormat, ada duit, ade bisnes, ade jawatan politik, belajar agama, umrah haji jangan sebut la. tapi dah tua2 ada lagi perangai gitu? geli je. tak cukup bahagia kot dengan anak2.. i tanya kawan tu, ade selisih gaduh dengan keluarga ke sampai die nak cari hanak hikan, tapi takde pulak.. akhir zamannnnn?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2016 09:59 AM | Show all posts
mziskandar replied at 20-7-2016 08:46 AM
hormati org tua. tegur cara halus. share gambar2 penyakit2 std/video faces of death/liveleak dlm gro ...

trima kasih, good suggestion, boleh diusulkan. gunakan group whatsapp family utk bg  teguran.. harap2 terkesan ler
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2016 10:00 AM | Show all posts
mizlily replied at 20-7-2016 12:03 PM
klo la MIL tu masih syg dan  nakkan FIL tu berubah..
rasanya tak perlu la bercerai berai..

setakat yg update i terima smalam, nampaknya MIL tu mmg taknak bercerai. malu mungkin? atau sebab lebih pentingkan nak jaga nama drpd jiwa / hati sendiri. gila...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2016 10:01 AM | Show all posts
mizlily replied at 20-7-2016 12:11 PM
boleh tau...

ada bukti ka yg FIL ni mmg buat benda2 pelik body to body?

oh bukti body 2 body takde, just sharing gambar, and message2 gitu. hihihi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-7-2016 10:06 AM | Show all posts
fatehana replied at 25-7-2016 11:11 AM
umur bro FIL kwn TT ni
klu MIL tu dah taw dr awal si tok lakinya suka berangkat2 ni maka benda ni b ...

anak2 macam dah bg hint diorang boleh jaga, tp yg MIL ni bila marah2 membuak2 je cakap psl fasakh, tp lepas 5 minit, x sanggup plak. nak menaga nama kot.. i dah cakap, suruh je MIL tu ugut or gertak nak cerai. hihihi

ni update terbaru memang tengah proses nak rancang cara terbaik bg kesedaran.. nanti i update lagi
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2016 12:24 PM | Show all posts
nasihat standard.
Kalau dah buntu sgt pi mintak tolong dgn Allah.
Tapi kena rajin sikit la nak solat sunat zikir bagai.
Berbaloi apa, pahala dapat, solution pun dapat.
Actually tak yah la tunggu buntu, pi buat skang.
Eh, ter'cliche' pulak  
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2016 01:24 PM | Show all posts
xtau nak kata apa... ada jugak ye dah tua2 pun masih lg x ubah2..

ehh.. mmg ada kan.. dedulu tu... yg kes si anu ngan si anu tuuuu... huuhuuu...
Reply

Use magic Report

Post time 28-7-2016 07:21 PM From the mobile phone | Show all posts
sarukhan replied at 28-7-2016 09:57 AM
xfaham ape yg orang ni fikirkan. org terhormat, ada duit, ade bisnes, ade jawatan politik, belajar ...

Skrg mcm2 hal n pelik2 lak tu...mgkn betul dunia akhir zaman...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 01:41 PM | Show all posts
UPDATE :

si bapak terkantoi lg. hanak ikan tu hantar whatsapp berbunyi "aku benci kau jantan tua tak sedar diri, kau pikir sedap batang ko je kan? lepas habiskan air kau blah x tinggal sesen." "aku benci kau!!!"

ha begitula mesej yg diterima.. si ahli keluarga yang membaca terus call si bapak and bagitau perbuatan songsang dia tu dah x boleh diterima akal. maka, si anak sulung bawak keluar si emak dan adik2 yang lain. si bapak masa tu diluar, telefon merayu2 mintak maaf. kata dia, yg dia nak berubah dan dah mula insaf.. dia tengah proses berubat untuk perbuatan songsang itu.

selepas berjam-jam drama telenovela yg berlaku di dalam tlefon, pihak keluarga kembali balik rumah dan memberi peluang terakhir dan juga masa utk dia berubah.

kalau si bapak didapati melakukan perbuatan terkutuk itu secara diam2 atau tersembunyi, maka jatuh talak ke atas bini dia. (yg part ni aku tak faham.. boleh ke macam tu?)

jadi, sekarang ni diorang bagi masa dan tempoh utk bertaubat.. dan kalau ada cubaan lagi, diorang 1 keluarga akan keluar rumah dan si emak terpaksa ikut cakap anak utk mintak fasakh / jatuh talak...
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:36 PM | Show all posts
sarukhan replied at 3-8-2016 01:41 PM
UPDATE :

si bapak terkantoi lg. hanak ikan tu hantar whatsapp berbunyi "aku benci kau jantan tua  ...

siapa yang cakap akan jatuh talak kalau perbuatan songsang bapak tu masih diteruskan?

kalau bapak yang cakap, tu kira lafaz taklid, boleh jatuh talak selepas disahkan di mahkamah dan si bapak perlu mengaku niatnya..
jika bapak mengaku niatnya, maka jatuhlaa talak tu.. kalau bapak pernah lafaz tapi tak mengaku niatnya tu, talak tak jatuh tapi hanya Tuhan jerla yang tahu niat dia sebenarnya.. aku tak pasti dalam hal ni boleh dibuktikan dengan saksi atau tak masa bicara kes.. yg ni kena konfem dengan yg lebih arif..

kalau si emak yang cakap, doesnt mean anything laa..

apapun, semoga bapak tu berubah dan bertaubat nasuha..
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 02:37 PM | Show all posts
btw, tw momod sasha utk kredit.. lama xdpt kredit..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 02:46 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 3-8-2016 02:36 PM
siapa yang cakap akan jatuh talak kalau perbuatan songsang bapak tu masih diteruskan?

kalau bap ...

si anak suruh bapak lafaz begitulah. so si bapak pon cakap lah "kalau abah melakukan perkara sebgini lagi, maka jatuh talak ke atas mak.. " ha begitula.. takde plak mention nama.. kawan i cakap, tu anak2 yang suruh sebab si emak ni macam taknak buat apa2.
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 03:22 PM | Show all posts
sarukhan replied at 3-8-2016 02:46 PM
si anak suruh bapak lafaz begitulah. so si bapak pon cakap lah "kalau abah melakukan perkara sebgi ...

ohh.. kiranya bapak ucap atas desakan si anak laa.. ada kemungkinan si bapak boleh pusing nanti..
apapun, moga dipermudahkan laa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-8-2016 03:24 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 3-8-2016 03:22 PM
ohh.. kiranya bapak ucap atas desakan si anak laa.. ada kemungkinan si bapak boleh pusing nanti..
...

ye.. itulah.. kesian si emak tu jadi dungu sebab taknak bercerai, nak jaga nama... dah sah2 lah benda songsang.. kalau skandal dengan perempuan, boleh jugak dikahwinkan.. ini lelaki kot.. apa2 thanks bunga
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2016 04:23 PM | Show all posts
sarukhan replied at 3-8-2016 03:24 PM
ye.. itulah.. kesian si emak tu jadi dungu sebab taknak bercerai, nak jaga nama... dah sah2 lah be ...

i would advise pegi mahkamah syariah, sebab ditakuti ada unsur2 desakan etc. kalau betul2 terjadi takde la dakwa dakwi kemudian hari...



Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 09:03 AM | Show all posts
adeh...tak tercapai akal akak membayangkan masalah toron menoron ni... budak tu dah rupa pelacur lelaki, dah ditoron tak dibayar, jijiknya perangai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-8-2016 09:28 AM From the mobile phone | Show all posts
rosasa replied at 4-8-2016 09:03 AM
adeh...tak tercapai akal akak membayangkan masalah toron menoron ni... budak tu dah rupa pelacur lel ...

Jijik kakak oi.. kalau yg si tua tu kacak mcm laki normala samsudin ke, idok terasa jijik sgt   
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2016 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Nampak sgt jantan jual vontot je..tak dpt duit marah kan.. spesis trisna la ni tp versi lelaki..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.119709s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list