Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14690
View
115
Reply

UPDATE #51 #91 : Bapa mertua nafsu tonggang langgang?

[Copy link]

Author: sarukhan       Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2016 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa kalau org tua ni dia fikir air muka je especially kalau selama ni jd org yg dihormati..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 12:14 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 18-7-2016 04:31 PM
apa pulak tak boleh tuntut harta sepencarian.. bila cerai, terus tuntut.. kecuali bekas suami mati ...

Hang tentunya dalam kategori NEITHER malu nor takda ilmu Kan????





Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 01:52 PM | Show all posts
Mannak3.3 replied at 19-7-2016 12:14 PM
Hang tentunya dalam kategori NEITHER malu nor takda ilmu Kan????

aku non of above manak..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 09:04 PM | Show all posts
berat jgk ... mudah ke nk berubah klo dah jd cmtu, songsang trok nie, kne dlm diri FIL tu  sendirik nk ubah diri...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmmm. Salam takziah
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 01:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Teruknya...dah tua2 pn tk insaf2 lg...dh sah2 ada famili yg bahagia nk jgk benda yg leh wat kau menderita...sedihhhn.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 08:46 AM | Show all posts
hormati org tua. tegur cara halus. share gambar2 penyakit2 std/video faces of death/liveleak dlm group wasap keluarga.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 10:16 AM | Show all posts
kentel replied at 18-7-2016 11:46 AM
fasakh jelah....da 5 series pon umur...kalau dah jenis menoron mmg takkan setop...kalau kembali pun  ...

menoron lagi sedap ke dari m*ma*t*t??

Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 10:54 AM | Show all posts
miah29 replied at 20-7-2016 10:16 AM
menoron lagi sedap ke dari m*ma*t*t??

menoron kemut keliling...m*m*nt*t kemut kiri kanan je.hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 12:03 PM | Show all posts
klo la MIL tu masih syg dan  nakkan FIL tu berubah..
rasanya tak perlu la bercerai berai..

cuba dulu cara lain..

cuba MIL tu ikut je FIL punya aktiviti 24/7..
ajak selalu p masjid wt aktiviti islamic..
bagi die kurang & lupa kan terus aktiviti mungkar tu...

jgn pecah tembelang die...cpt sgt...
nk bagi org berubah bukan senang...
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 12:11 PM | Show all posts
boleh tau...

ada bukti ka yg FIL ni mmg buat benda2 pelik body to body?

atau hanya sekadar bermassage n call shj?
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
melekaifc replied at 20-7-2016 10:54 AM
menoron kemut keliling...m*m*nt*t kemut kiri kanan je.hahahaha


Memntt diusia 50++ takde kemutan langsung. Otot2 dah dimamah puaka.

Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2016 12:41 PM | Show all posts
Emmmmm, wujud rupe nye cerita songsang org dah tua ni...

For me antara 2:

1. If MIL still sayang FIL- cuba lah beri kesedaran kat orang tua tu... tapi ade hadis kalo tak silap... kalo umur 40 tahun tak berubah... maybe forever la cam tu... correct me if i am wrong... anyhow, pintu taubat Allah sentiasa terbuka....

2. If MIL dah tak syg FIL - mintak cerai adalah jalan yg terbaik... ayah atau datuk dalam sesebuah keluarga adalah role model kepada anak2 atau cucu2... so, fikir kan demi kebaikan masing2... maybe dgn cara tu FIL tu boleh insaf sbb terkesan dgn impact penceraian tu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga mil kwn chuol tu kuat smngat. Anak2 pastinya sbelahkn ibu cz bapak yg wat hal. Biar si tua kutuk tu sedar diri n padan ngn muka heol. Da la baran, mgngkat diri sndiri, mmg xlayak jd pmimpin, mnjahanamkn msyarakat jer mnusia mcm ni.

Pepun iol nk tau cmana nk link kn whatapps ke email tu klu ada ssiapa yg leh share,, didahulukn dgn ucapan trma kasih
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga mendapat hidayahlah si atuk tua itu...
Reply

Use magic Report

Post time 24-7-2016 11:02 PM | Show all posts
susukambingbest replied at 24-7-2016 08:09 PM
Moga mil kwn chuol tu kuat smngat. Anak2 pastinya sbelahkn ibu cz bapak yg wat hal. Biar si tua kutu ...

aku pun berminat nak tau pasal link wasap ke email je...kihkih...
Reply

Use magic Report

Post time 25-7-2016 11:11 AM | Show all posts
umur bro FIL kwn TT ni
klu MIL tu dah taw dr awal si tok lakinya suka berangkat2 ni maka benda ni bukan baru
samada si MIL x taw atau x brp nk amik taw sbb sibuk dgn hal ehwal rumahtangga

klu MIL xmoh tuntut cerai/fasakh tu
makanya MIL carilah seseorg utk nasihatkan tok lakinya
bg nasihat dgn cara berkiasa bukan direct sbb FIL ni kan baran so takut kang lain lak jdnya
satu lg MIL tanyalah kat diri sendiri msh berhrp kat tok lakinya ke
klu yea then startlah buat solat hajat bebyk
bacalah ayat2 pelembut hati dan ayat pengasih supaya tok laki msh syg kat dia

Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 12:48 PM | Show all posts
menda melibatkan dosa pahala ni
kalau aku. moh ler kita jumpa tok ketua kampung.

malu 7 keturunan pun takper, asalkan si pelaku ni stop di beri jawatan dlm kampung.
anak bini silalah tinggalkan lelaki tua yg di hujung usia masih nak berlaku songsang gini.

dah mereput memang takkannya nak kembali ke pangkal jalan, melainkan Allah jentik sesaat.
Reply

Use magic Report

Post time 26-7-2016 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku lbh tertarik cemana nl link kan wasap ke emel kita..
Boleh share ke?
Reply

Use magic Report

Post time 27-7-2016 12:37 PM | Show all posts
moga pakcik penyakit Aids

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.083576s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list