Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
14177
View
115
Reply

UPDATE #51 #91 : Bapa mertua nafsu tonggang langgang?

[Copy link]

Author: sarukhan       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-7-2016 10:51 AM | Show all posts |Read mode
Edited by sarukhan at 9-9-2016 10:44 AM

Kisahnya, bapak mertua saya ni seorang tuan haji dan sangat dihormati oleh orang kampung. Memegang pelbagai jawatan dari JK Masjid, PIBG, Rukun Tetangga, Parti Politik, dan ahli perniagaan yang sememangnya ada network luas. Berumur 55 tahun.

Sejak 1 tahun ni dia semakin sibuk sebab dia dilantik menjadi seorang Penasihat di salah sebuah pusat akademi swasta. Jadi, masa dia dirumah agak terbatas. MIL tak syak apa-apa, sebab selama ni pun dia memang sibuk dengan kerja. Sehingga lah satu ketika, MIL tergerak hati nak dengar perbualan telefon FIL ni, dan MIL bagitau dia dengar perkataan sayang, rindu, dan lain-lain. MIL terus maklumkan kepada saya untuk minta bantuan. Selepas beberapa minggu, saya dapat mengesahkan yang FIL memang ada berhubungan dengan orang ketiga sebab beberapa kali dengar dia cakap telefon pukul 2-3 pagi. dan saya cuba access ke phone dia. Peliknya, takde yang mencurigakan dalam simpanan phone dia. whatsapp, phone call, bill telefon, message and email, takde tertinggal bukti langsung ke?

Ada satu hari, adik ipar bongsu saya curi-curi tengok abah dia sedang taip mesej, dan mesej itu berbunyi I LOVE YOU, dan dihantar kepada nama yang disavekan 'NASRUL'. Adik menangis bagitau emak.(adik umur 12tahun).. sejak tu saya dan MIL cuba pantau pemilik nama NASRUL ni.

Sangat mengejutkan rupanya orang ketiga yg kami cari selama ni adalah seorang lelaki, dan lelaki itu adalah pekerja FIL saya sendiri! mesej rindu, sayang, love you, abang, penuh di whatsapp. paling tak sangka, gambar tak senonoh si lelaki tu pon ada! MIL menangis tak henti-henti.. MIL ni takut nak marah atau serang FIL. kami linkkan whatsapp ke dalam email, maka setiap perbualan dia dalam whatsapp akan dihantar ke email. Nasrul memang mengikis duit FIL saya. Rumah sewa ditanggung, beli motor, ambil lesen dan sekarang ni si Nasrul tengah sibuk cari kereta.

Perkongsian ini adalah untuk mintak pendapat kawan-kawan forumers, bagaimana cara yang mudah dan paling berkesan untuk pisahkan mereka berdua. FYI, ayah mertua ni jenis tak boleh ditegur, tak boleh dengar pendapat orang lain dan panas baran. MIL saya cuma inginkan suami dia sedar dan kembali kepada keluarga seperti sediakala.

Hmm, patutlah pekerja-pekerja lain banyak mengadu tentang besar kepala si Nasrul ni. rupanya ada hubungan dengan boss!

(INI ADALAH KISAH SEBENAR KAWAN AKU, YANG TELAH DICERITAKAN KEPADA AKU, dengan olahan ayat yang mudah difahami.- sarukhan)
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:21 AM | Show all posts
Tak boleh ke tunjuk bukti semua tu kat ayah dia?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
mayakaren replied at 18-7-2016 11:21 AM
Tak boleh ke tunjuk bukti semua tu kat ayah dia?

Maksudnya confront pastu tepek bukti2 dari perbuapan whatsapp ke? Boleh gak. Tu kire penutup la kan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:28 AM | Show all posts
senang je nak MIL dia  sedar dan kembali kepada keluarga seperti sediakala.... failkan aje fasakh dengan menyatakan sebab mengapa.... hah jahat tak cadangan aku?

takde makna la kononnya nak org lain berubah sendiri kalu tak nak berubah. Buang masa & tenaga je. Umur dh 5 series pun terjebak dgn dosa budak muda, takde makna la senang nak berubah... org tak berapa tua pun sedar diri ni yg dh tua bangka pulak nk perangai mcm BBNU....patutnya dh tua tu sedar la rumah dh kata pergi, kubur dh kata mari..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:32 AM | Show all posts
sarukhan replied at 18-7-2016 11:24 AM
Maksudnya confront pastu tepek bukti2 dari perbuapan whatsapp ke? Boleh gak. Tu kire penutup la ka ...

Confront je dua2 dgn budak tu sekali kot kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:46 AM | Show all posts
fasakh jelah....da 5 series pon umur...kalau dah jenis menoron mmg takkan setop...kalau kembali pun belum tentu jaminan dia takkan setop menoron orang lain...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 11:53 AM From the mobile phone | Show all posts
kentel replied at 18-7-2016 11:46 AM
fasakh jelah....da 5 series pon umur...kalau dah jenis menoron mmg takkan setop...kalau kembali pun  ...

Tetibe aku terfikir, dr zaman muda ke menoron? Pehhh tak terjangkau akal pikiran dgn pewatakann gitu..tu la aku first suggestion kat kepala otak mmg mintak je fasakh. Msalahnye si emak tu mmg fulltime housewife pastu mmg bgantung 100% kat laki dia..nnt aku study psl fasakh utk kes die ni.. bukti semua ade kan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 11:55 AM From the mobile phone | Show all posts
bidacool replied at 18-7-2016 11:28 AM
senang je nak MIL dia  sedar dan kembali kepada keluarga seperti sediakala.... failkan aje fasakh de ...

Cadangan ko x jahat.. selayaknye la mintak fasakh kan.. tp si emak ni kononnye nak bg pengajaran dan kesedaran dulu..bla bla bla.. tp aku lak rasa dgn mintak fasakh jelaa baru laki die tu sedar.. itu pon kalau sedar! Haha
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 11:58 AM | Show all posts
dh usia senja gini mcmne nk lentur lagi buluh yang dah keras. rumah kata pegi kubur dah tgu depan mata,..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 12:00 PM | Show all posts
sarukhan replied at 18-7-2016 11:55 AM
Cadangan ko x jahat.. selayaknye la mintak fasakh kan.. tp si emak ni kononnye nak bg pengajaran d ...

fasakh tu la pengajarannya... apa hingat jadi bini ni wajib redho je dgn perangai lahanat laki? sbb tu dibolehkan fasakh... pilihan laki tu, samada nak berubah, cerai cara baik atau teruskan fasakh... bila teruskan fasakh sedia je la aib dia dibuka tanpa segan silu....  cerai baik kalu, buat bersyarat sekali dgn harta sepencarian di bagi secara adilnya.... yg penting, bukti aib laki dia tu ada dgn saksi2 semua...
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 12:00 PM | Show all posts
Setelah sekian lama kawen br kantoi fil  ni bisex

tak puas menoron lobang keramat dah tak sempit lg

tu carik lobang kunyit lak
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 12:36 PM | Show all posts
sarukhan replied at 18-7-2016 11:53 AM
Tetibe aku terfikir, dr zaman muda ke menoron? Pehhh tak terjangkau akal pikiran dgn pewatakann gi ...

jgn risau..kalau cerai akan dpt harta sepencarian, lepas tu akan dapat nafkah jugak..

http://syariah.terengganu.gov.my/tuntutanB.php


Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 02:44 PM | Show all posts
kentel replied at 18-7-2016 11:46 AM
fasakh jelah....da 5 series pon umur...kalau dah jenis menoron mmg takkan setop...kalau kembali pun  ...

orang tua tu menoron ke atau ditoron? kot2 die ditoron, hahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 02:45 PM | Show all posts
epis replied at 18-7-2016 02:44 PM
orang tua tu menoron ke atau ditoron? kot2 die ditoron, hahaha....

entahla epis...power bottom kalu? taste2 anak ikan rela menadah dan menyepedo?
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 02:46 PM | Show all posts
ya Allah.. dunia akhir zaman.. aku pn rasa jalan terbaik mohon fasakh.. sebab umur dah senja2 ni memang payahlaa nak berubah.. bukan rebung lagi daa.. dah takleh nak lentur2 lagi..

cumanya kesian laa kat MIL kawan tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 03:54 PM | Show all posts
epis replied at 18-7-2016 02:44 PM
orang tua tu menoron ke atau ditoron? kot2 die ditoron, hahaha....

tak kuat smnagat aku nak membayangkan...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-7-2016 04:00 PM | Show all posts
bunga_lestari replied at 18-7-2016 02:46 PM
ya Allah.. dunia akhir zaman.. aku pn rasa jalan terbaik mohon fasakh.. sebab umur dah senja2 ni mem ...

KISAH TERBARU:

RUPANYA SEJAK AWAL PERKAHWINAN MIL NI DAH TAU YANG FIL MEMANG SUKA BELA ADIK ANGKAT. tapi masa tu dia tak syak apa-apa, ramai dah adik angkat yang MIL kenal. beraya sama dengan family & sebagainya. cuma Nasrul sorang ni je yang tak pernah dikenalkan as "adik angkat"


tu lah sis bunga, akhir zamankan.. kalau la org kampung tau, mmg aib 1 keturunan.. bukan calang2 orang.. tadi kawan i dah cadangkan utk fasakh... xtau la mak mertua dia nak ikut ke tak.. kami cadang, buat je fasakh.. tgk apa respon laki die..kalau merayu melutut atau si bini nak peluang terakhir, boleh tarik balik.. kalau si bini pon dah x koser, bye2 jelah.

lagipon kawan i dah dapat pengesahan yg kebanyakan harta bisnes rumah and lot kedai, banyak atas nama si bini. agaknye sebab ni kot si bini berat hati nak cerai??? ala kalau fasakh pon bole je buat tuntutan harta spencarian.. betol ke..
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 04:07 PM | Show all posts
sarukhan replied at 18-7-2016 04:00 PM
KISAH TERBARU:

RUPANYA SEJAK AWAL PERKAHWINAN MIL NI DAH TAU YANG FIL MEMANG SUKA BELA ADIK ANG ...

fasakh kalu lps tu si laki menyembah mintak jgn teruskan, buat la taklik pulak...... tp org dh dosa pahala pun tak tau dah beza, tak pasti pulak dia blh ikut ke tak taklik yg dibuatnya.... jijik benar aku mikirkan si tua perangai BBNU ni... mikir si tua henjut pompuan muda pun dah jijik ni kan lagi toron lubang kunyit
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 04:19 PM | Show all posts
rasanya isteri dia x ready nak menjanda kot...tu yg kalo blh nak mintak jadi seperti
sediakala jer..

tt ko tanya mil tu...selama ni sex life dia cmne...jarang2 ke dr muda
ada stgh org ni dikurniakan nasib yg baik...make love setahn skali pon tros jd sharp shooter

so x hairan la cmne dia blh ada anak
Reply

Use magic Report

Post time 18-7-2016 04:31 PM | Show all posts
sarukhan replied at 18-7-2016 04:00 PM
KISAH TERBARU:

RUPANYA SEJAK AWAL PERKAHWINAN MIL NI DAH TAU YANG FIL MEMANG SUKA BELA ADIK ANG ...

apa pulak tak boleh tuntut harta sepencarian.. bila cerai, terus tuntut.. kecuali bekas suami mati, langsung takder hak.. selagi dia idup, boleh tuntut harta sepencarian.. bila dah mati, dh jd harta pusaka, kene faraid.. tp hukum faraid x layak untuk bekas isteri/suami..

kalau harta2 tu semua atas nama bininya, apa nak takut? takut suaminya tu bertukar fikiran?
kalau gitu, tuntut harta sepencarian laa.. koman2 separuh boleh dpt.. anak2 pun dah besar2 kan, yg bongsu jerla 12tahun ye..

yg bongsu tu akak2 abg2nya boleh bantu, n walau dah cerai, ayahnya wajib tanggung.. so apa nak ditakutkan?

org perempuan ni banyaknya takut sebab first malu, second takder ilmu..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.189627s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list