Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
26774
View
166
Reply

Suami lepaskan nafsu dengan gambar wanita lain. Normalkah?

[Copy link]

Author: nanieygene    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 19-7-2016 02:10 PM From the mobile phone | Show all posts
kaksarah66 replied at 19-7-2016 11:12 AM
akak setuju semua yg adik taip ni.. kita kena sayang diri sendiri dulu, tak payah fikir suami nak  ...

Wah.. Bangga lah. Jarang jumpa mcmni. Sm mmg nak nampak cantik walau berusia. Sbb syg diri sendiri. Best apa kalau kawan2 anak kat sekolah cakap IBU A cantik. Bukan xpenat nak cantikan diri, kalau xda masa, kita paksa adakan. Mak sm berusia tp masih bergaya. Berjogging setiap hari,, org kata org tua xsedar diri.. Tp bg sm lagi memalukan baru masuk 60an duduk melanggok depan tv tgk kilauan emas, badan gemuk,  penyakit berderet.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2016 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mannak3.3 replied at 19-7-2016 11:49 AM
Hang buat perkara untuk diri sendirik???? Hang solat 5 Kali sehari...komat kamit,  hidupku matiku  ...

Apalah ko ni manak, syg tuhan memang lah syg.. Ke konsep kau macam makcik kebanyakkan sayang tuhan tp diri sendiri terabai, selekeh lepastu harap keajaiban berlaku?  Usaha beb, usaha.
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 09:15 AM | Show all posts
Super-M replied at 19-7-2016 02:12 PM
Apalah ko ni manak, syg tuhan memang lah syg.. Ke konsep kau macam makcik kebanyakkan sayang tuhan ...

Tak pernah pulak manak dengar bila hang senantiasa letakkan kasih dan sayang pada TUHAN itu above anything else including diri hang sendirik...boleh pulak sampai datang keadaan darurat pada diri hang tuh...Tapi sebaliknya, Yang selalu manak dengar...Bila datang darurat pada diri...baru nak ingat TUHAN...ah itu memang selalu dengar....

Nak manak sambung lagik?????
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Mannak3.3 replied at 20-7-2016 09:15 AM
Tak pernah pulak manak dengar bila hang senantiasa letakkan kasih dan sayang pada TUHAN itu above  ...

Alahai manak, bukan suruh tolak kebergantungan pada tuhan. Sm percaya kita kena juga usaha. Mcm dlm hubungan suami isteri, kalau doa je manjang usaha dlm menjaga hubungan 0 tak kemana. Usaha+doa kena lah ada. Hujung2 salahkan takdir
Reply

Use magic Report

Post time 20-7-2016 01:43 PM | Show all posts
macam tak normal je suami gitu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-7-2016 10:28 AM | Show all posts
Super-M replied at 19-7-2016 02:10 PM
Wah.. Bangga lah. Jarang jumpa mcmni. Sm mmg nak nampak cantik walau berusia. Sbb syg diri sendiri ...

Itulah masalah org kita ni. Bila dah umur 50-60 an masih nak berjogging, bersenam, jaga kecantikan di katakan tak sedar diri. Biar aje dik, asalkan kita happy.
Reply

Use magic Report

Post time 23-7-2016 05:57 AM | Show all posts
Super-M replied at 19-7-2016 02:12 PM
Apalah ko ni manak, syg tuhan memang lah syg.. Ke konsep kau macam makcik kebanyakkan sayang tuhan ...

How can you ever bilamana meletakkan TUHAN itu up and above anything else termasuk diri sendirik...hang boleh sampai pada keadaan memudaratkan diri???

Cuba try test kasi pencerahan story morey morning glorey kat manak sikit.....boleh?


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts


Reply

Use magic Report

Post time 14-5-2018 11:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Klu jantan bujang buat perangai mcmtu normal la. Tp klu dah berbini buat mcmtu mmg x normal la. Ape jadahnya ada bini Tp melancap. Dah la melancap tu blh buat otak slow. Nnt klu make luv dgn u 2 min x samp. Bukan I ckp. Sains yg ckp
Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2018 03:49 PM | Show all posts
Assalammu'alaikum n selamat sejahtera.

Sejahteralah mereka yg takutkan Allah ketika berada di khalayak ramai, mahupun ketika bersendirian.  Normal?   Tak normal. Semoga suami TT insaf dan tidak lagi melakukan dosa kecil itu. Dosa2 kecil mcm tu boleh berubah menjadi dosa besar atas 5 sebab berikut.

Pertama:  meremehkan dosa dan menganggapnya perkara biasa sahaja.
Kedua:  jika dikerjakan perbuatan dosa kecil yg sama berulang-ulang.
Ketiga:  bila pelakunya menyukai perbuatan dosa tersebut.   
Keempat:  mempamerkan dan menunjuk dosa kecil yg dilakukan tersebut di khalayak ramai.
Kelima: jika yang mengerjakannya adalah pemimpin/orang berpengaruh - menjadi contoh.

Reply

Use magic Report

Post time 17-6-2018 06:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Apa salahnya setakat melancap berfantasi dgn gambar je? Join samalah atau ajak berfantasi sekali. Lelaki paling suka berfantasi threesome atau foursome.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 08:40 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 1-7-2016 08:39 AM
I know how you feel.  Dah, jgn sedih2 lagi TT.  Makin kita sedih, makin buruk penampilan kita.  Ka ...

ya Allah.. memotivasikan sangat reply ko ni..
dgn aku rasa bersemangat..
gud job!..


Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2018 10:07 AM | Show all posts
tiapkali tengok rancangan tv 'jalan2 cari makan'

tetiba napsu buas i nak membaham makanan bergelora.
secara otomatik badan terangkat dan menghampiri meja makan.

bila cedok je nasik tetiba mak berteriak dari laman rumah
"aii!! baru lepas lunch sejam td sambung lg?? takcukup2 ke?"

... ... ...

rasanya i pon ada masalah yg sama mcm somi tt.

tengok org makan sepetgeti kat tv,  baham nasi goreng mak kat dapur.
tengok org makan cendol kat tv, baham nasi goreng mak kat dapur.  
tengok org buat satey unta kat tv, baham nasi goreng mak kat dapur.

Reply

Use magic Report

Post time 25-6-2018 09:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Itu normal sis,kerana lelaki ni kdg2 imaginasi kuat,cuba kalau dia tgh layan tu sis goda dia. Comfirm dia on terus ML..
Sy sendiri kdg2 tgh layan ajak wife utk ML..
Reply

Use magic Report

Post time 11-7-2018 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Akhirannya macam mana?
Masih lagi sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-12-2018 11:58 AM | Show all posts
kaksarah66 replied at 21-7-2016 10:28 AM
Itulah masalah org kita ni. Bila dah umur 50-60 an masih nak berjogging, bersenam, jaga kecantikan ...

sangat setuju..
Reply

Use magic Report

Post time 26-12-2018 03:06 PM | Show all posts
Kenjiyan replied at 25-6-2018 09:34 PM
Itu normal sis,kerana lelaki ni kdg2 imaginasi kuat,cuba kalau dia tgh layan tu sis goda dia. Comfir ...

Memang betul dan faham imaginasi lelaki ni kuat..

.. tapi kan berdosa! Dah ada yang halal kenapa nak yang haram? Eh!
Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 08:04 AM | Show all posts
BlueRose99 replied at 26-12-2018 03:06 PM
Memang betul dan faham imaginasi lelaki ni kuat..

.. tapi kan berdosa! Dah ada yang halal kenap ...

Sebab itu manak Tak pernah nak letak gambar as avvy ......

Tahulah ramai jandas yg dah lama 'tak dapat' dalam board ini Kan???!




Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 08:07 AM | Show all posts
Kenjiyan replied at 25-6-2018 09:34 PM
Itu normal sis,kerana lelaki ni kdg2 imaginasi kuat,cuba kalau dia tgh layan tu sis goda dia. Comfir ...

So bila hang ajak bini onz tuh, hang cover muka bini hang dgn gambar nelydia senrose itu kah?????


Reply

Use magic Report

Post time 31-12-2018 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Menakautau replied at 31-12-2018 08:07 AM
So bila hang ajak bini onz tuh, hang cover muka bini hang dgn gambar nelydia senrose itu kah?????
...

Ape guna imaginasi kuat.. hahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.092448s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list