Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
25113
View
166
Reply

Suami lepaskan nafsu dengan gambar wanita lain. Normalkah?

[Copy link]

Author: nanieygene       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 1-7-2016 06:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Thanks uoll atas semua komen2.. pertengahan aku senyap je sbb sedih plak baca komen2 tu. Bila penghujung je ramai yg x mengutuk agt. Laki aku ni xde la seteruk mcm yg korang kutuk tu jgk.. dia mmg bertanggungjawab, nafkah bln2 dia bg, x smoking, pndai ngaji, ckp pun lemah lembut je. Cma tu la isu yg aku utarakan yang buat aku sedih sgt2.
Ade yg ckp normal sbb nk kelainan sikit, tp aku still xleh nak terima.. aku akui aku ni manja dan aku nak dia syg aku sorang je selain dr family dia la. Sebelum kawen aku bygkan slps kawen laki aku suka belai2, tdo peluk2, romantik..tp sumenya xde. Awal2 kawen ade la gak mcm tu..lps ade anak lg la lgsg dah xde.. cium aku pun time nk g keje je. Ok fine aku trima, tp kes yg kantoi tu ssh sgt aku nk lupakan. Aku sedih sesedihnya. Tambah2 skg klu time tdo pn dia selalu tdo membelakangi aku, peluk bantal..lgsg xde sentuhan. Sblm ni aku ade ckp tdo x peluk pun..dia ckp dia selesa mcm tu..lgpn bdn penat sbb byk keja kt opis..
Skg klu ade je pompuan cantik ke, lalu depan & laki aku cakap cantik ke tak aku dh jd paranoid. Aku xleh nk trima..sedih yg amat. Menangis dalam ati je. Sebelum ni aku ok je..nk tgk ke nk puji ke ikut la..asal aku tau dia syg aku.. tp skg aku mesti teringat perbuatan dia tu.
Mcm smlm g bazar ade awek jual ayam goreng tu..hot la gak..aku tgk laki aku pandang2.. aku ckp tgk pompuan tu la..dia ckp x...dr td tgk ayam goreng tu nmpk sdp je..tp aku dah x percaya dah..
Sebut je pompuan lain aku mesti akan sedih.
Setiap mlm aku mesti nanges sorg2, kerap bermimpi org ketiga plak tu. Stress pn ade. Klu sblm ni jalan xnak pegang tgn pn, tdo x nk peluk pun..aku selalu initiate dulu..aku yg akan paut lengan dia..aku yg akan peluk dia. Skg aku nk buat mcm tu je mesti rse ade benda tersekat kt tgh2.. teringat yg dia mmg dh x syg aku..buat ape aku buat semua tu..xpelah..tdo peluk anak je..nk pegang2 tgn pn tahan je keinginan tu. Mmg aku xkn buat dah semua tu walaupun teringin sangat2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-7-2016 06:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh ya yg tnye fizikal aku cmne..aku ni kurus dan tinggi tp xde la cecah sampai 170. Lbh dr 160 la. Dulu sblm kawen bdn aku ni bleh dikatakan sedap2 la gak. X gemuk..x kurus..bmi dalam 19-20. Mse nk kawen aku mmg diet nk bg kurus lg..so lps kawen smpai la skg mmg berat xmo naik..bmi sekitar 17-18 je. Aku selesa je bdn aku skg..tp laki aku selalu ckp jd la mcm before kawen. For info laki aku x suka pompuan gemuk..suka kurus tp bdn mantap. Aku x bpe suka bdn aku sblm kawen..sbb bila nk pakai bju ke jeans ke..xleh ketat sikit, rse cm seksi je..xleh nk pakai baju xs..huhu
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 07:54 AM | Show all posts
sarahmirza replied at 28-6-2016 08:28 PM
Menyedihkan bukan?
Golongan ibu bapa yg sdg membesarkan anak2 menganggap sesuatu perbuatan dosa s ...

Iman kita mcm roda.  Mungkin kita pun pernah berada di bwh mcm TT dan pasangannya.  Marilah kita muhasabah diri sama2.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 08:39 AM | Show all posts
nanieygene replied at 1-7-2016 06:45 AM
Thanks uoll atas semua komen2.. pertengahan aku senyap je sbb sedih plak baca komen2 tu. Bila penghu ...

I know how you feel.  Dah, jgn sedih2 lagi TT.  Makin kita sedih, makin buruk penampilan kita.  Kalau sedih2 selalu, makhluk halus dtg mengganggu sbb kita lemah.  Kalau sebelum ni TT takde amalkan bacaan Al Quran setiap hari dlm rumah, TT buatlah.  Kalau tak sempat sgt sibuk dgn anak2, 5 ayat sehari pun takpa asalkan berterusan amalan itu.  Solat wajib tu, solatlah di awal waktu.  Setiap kali sebelum masuk rumah, ucapkan salam.  Tutup aurat dgn sempurna, dari hujung rambut hingga hujung kaki.  Kalau balik kampung tu, jaga aurat dgn abg ipar, biras, sepupu dan bukan mahram yg lain.  Susah mmg susah, tapi biarlah kita bersusah dulu di dunia.  At the same time, do make yourself look pretty and smell nice at home, hanya utk suami.  

Suami TT tu berpenyakit.  Penyakit tu mmg wujud di kalangan majoriti kaum Adam sekarang.  Dia kalah dgn nafsu berahinya.  Kasihan dia. Maafkan dia dan doakanlah agar dosa2nya diampunkan Allah.  Itu sajalah caranya utk dia reform.  Proses ini mengambil masa, maka bersabarlah TT.  Perangai buruk itu on and off and you'll see a pattern.  Bila rasa kecewa dan sedih tu dtg, cepat2 istighfar.  Ingat kebaikannya yg lain.  Ambil wudhu, baca Al Quran.  Stop checking his phone, stop glancing his ways bila nmpk perempuan cantik lalu depan mata.  Don't torture yourself.  Ignorance is bliss. Teruskan bersabar dan doa utk dia.  Ingat, semua yg kita buat tu demi Allah Ta'ala.  Kita mesti menjadi seorg isteri dan ibu yg sabar.  Bersabar bukan tindakan org bodoh.  Kita bersabar sbb itu sebahagian dari iman, kita bersabar sbb Allah yg perintahkan agar kita bersabar.   Berdoalah selalu agar kita diberi kesabaran bila didatangkan ujian, baik ujian susah atau ujian senang.  

Berserahlah pd Allah.  Redhalah dgn kelemahan suami itu. Our husband, our children, our parents, our siblings, our neighbors, our friends... mereka hanya hamba2 Allah yg lemah dan tidak sempurna, sama spt kita.  They will always be our source of anxiety.   Tapi pilihan di tgn kita.  Kalau kita pilih utk bahagia dan tenang, berusahalah utk mengubah diri sendiri dgn menjadi hambaNya yg bertakwa.  Di saat kita berserah bulat2 pada Allah, itulah nikmat kebahagiaan yg hakiki.  
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 09:08 AM From the mobile phone | Show all posts
nanieygene replied at 1-7-2016 06:51 AM
Oh ya yg tnye fizikal aku cmne..aku ni kurus dan tinggi tp xde la cecah sampai 170. Lbh dr 160 la. D ...

Kurus nya ko...sbb tinggi tu 170...apa kata lps beranak nnt kau exercise utk up kan booty n boobs...squat dan jenis2 nya..utk boobs yg aku tau tahan tgn dkt wall...maybe laki kau suka voluptous body tp kau suka body supermodel...the best utk memuaskan hati dua2 adalah g asset tu je lah naik...

Btw..x normal la laki kau tu..ciri2 org ada pompuan lain pon ye jgk..xpon dia ada kecik ati ngn ko...sblm2 ni ko ada kerap tolak permintaan dia nk bersama? Ko ada lebihkan anak berbanding dia? Ko ckp elok2 tak ngn dia? Aku tgk cara ko ckp pon mcm off sikit..dia tgk ayam kau tuduh dia tgk pompuan...walaupon mmg dia tgk pompuan tp sometimes laki ni x suka dituduh membuta tuli...ego tercabar beb...

Mmg kita rasa partner kita bermasalah dan dia patut ubah diri..tp dlm perkahwinN ni patut ada toleransi...kalau ko x dpt nk ubah diri dia..mungkin ko boleh ubah diri ko dulu?

Dan mmg ko akan rasa turn off bila teringat layanan dia...tp mungkin allah nak ko cuba lebih lg...don't stop there..mana tau kalau kau continue utk ambik hati despite of hati lo terluka..dia akam sedar?

Just sayin...umah tangga aku pon x perfect dan pernah dilanda badai..but above is something i could learn from it...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 10:50 AM | Show all posts
nanieygene replied at 1-7-2016 06:51 AM
Oh ya yg tnye fizikal aku cmne..aku ni kurus dan tinggi tp xde la cecah sampai 170. Lbh dr 160 la. D ...

ok... memandangkan tt dah reply...aku nak bagi pendapat la...

kalau suami tt suka tengok pompuan..suka boobs besa2..suka jerk off..
itu NORMAL

tapi kalau suami tt suka melanca* dengan tangan sendiri...sambil tgk awek bertudung..yang seksi2..
itu TAK NORMAL
orang barat panggil golongan ni ada 'fetish'
sama macam geng pedophilia...suka pada budak2
mcmn pun diorang ni ada tahap2 nya...
kira kalau suami tt ni dah tahap kurang kawalan la..tak leh kontrol pandangan..ni pandangan dari sudut agama la
sebenarnya...ramai aje yang ada 'kegemaran' mcm ni..ngaku dgn tak ngaku je

ada solution?
ada.... dun worry

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 11:42 AM | Show all posts
nanieygene replied at 1-7-2016 06:51 AM
Oh ya yg tnye fizikal aku cmne..aku ni kurus dan tinggi tp xde la cecah sampai 170. Lbh dr 160 la. D ...

wow sedap badan mcm ni kalau di projek...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2016 12:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Genkidesuka replied at 1-7-2016 08:39 AM
I know how you feel.  Dah, jgn sedih2 lagi TT.  Makin kita sedih, makin buruk penampilan kita.  Ka ...

Sentiasa suka dgn komen kau. Aku doakan tt temui jln keluar dr masalah.
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 03:22 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 1-7-2016 12:11 PM
Sentiasa suka dgn komen kau. Aku doakan tt temui jln keluar dr masalah.

Alhamdulillah, mokcikKSKB suka dgn komen saya.   Kalau saya buat salah, tolonglah nasihatkan saya juga ya.  

Ya Allah, jangan Kau jadikan kami orang yang pandai memberi nasihat namun tak gemar menerima nasihat.



Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:02 PM From the mobile phone | Show all posts
bila laki kau minta nk ml selalu tolak kot...malang macam aku slalu kene riject nga bini..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:03 PM | Show all posts
Genkidesuka replied at 2-7-2016 03:22 PM
Alhamdulillah, mokcikKSKB suka dgn komen saya.   Kalau saya buat salah, tolonglah nasihatkan saya  ...

Hang nak dinasihati camna semua posting hang skema tahap langit ketujuh...very the text book one....Cuba jadi macam Si cobbler tuh...bukak mulut jerk kena rembat ngan manak...hang paham Kan??


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:06 PM | Show all posts
shalke09 replied at 2-7-2016 05:02 PM
bila laki kau minta nk ml selalu tolak kot...malang macam aku slalu kene riject nga bini..

Nah manak Ada satu botol parfume victoria secret for men...spray kat bawah  lidah hang malam ni ...konfirm  hang Tak payah merengek mintak menetek...bini Akan datang kat hang....




Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Mannak3.3 replied at 2-7-2016 05:06 PM
Nah manak Ada satu botol parfume victoria secret for men...spray kat bawah  lidah hang malam ni .. ...

bak mai sbotol...lebih baik cari skendal..
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:17 PM | Show all posts
shalke09 replied at 2-7-2016 05:12 PM
bak mai sbotol...lebih baik cari skendal..

Kalau setakat skandal...Tak payah buang masa pakai parfume...hang mintak aja mommymonter tunjuk ajar hang doa  dapat skandal baiknya....

Pi ler mintak dia...


Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2016 05:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Mannak3.3 replied at 2-7-2016 05:17 PM
Kalau setakat skandal...Tak payah buang masa pakai parfume...hang mintak aja mommymonter tunjuk aj ...

sape momymonter tu,maih kenal kn dngan aku.
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2016 05:20 PM | Show all posts
kalo akak jadi tt, akak cekup je ciknek dia time kantoi tu, pastu bagi dia grand finale
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2016 06:52 PM | Show all posts
Aku pun rasa x normal..tolg la jgn kata x normal ke arah laki towqrds laki camtu..ni x normal between laki n bini..

aku x suka laki aku buaang tabiat nak mampos mcm ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2016 11:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Simunggu replied at 1-7-2016 11:42 AM
wow sedap badan mcm ni kalau di projek...

Hello? Sundal juga ko ni? Padahal di CI punya ko bajet alim?
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 10:07 AM | Show all posts
Mannak3.3 replied at 2-7-2016 05:03 PM
Hang nak dinasihati camna semua posting hang skema tahap langit ketujuh...very the text book one.. ...

Manalah tahu Mannak.. kot2 tiba2 aku emosional tak memasal.  Kot2 keluar perkataan tak elok ka, sakitkan hati org ka, depress meroyan ka.  Aku org, bukan malaikat.   

Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2016 01:43 PM | Show all posts
kurga replied at 28-6-2016 09:13 AM
kat mana abg bingka tala?
ade bini no. 2 ka? hehehe

nyibuk jah ko nk tau.....ni hal org dewasa.....
takde bini no 2 pung....satu pun bkn senang nak jaga...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090429s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list