CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 62876|Reply: 343

ISTERI TUAN IHSAN [AARON AZIZ, AMYRA ROSLI]

[Copy link]
Post time 12-6-2016 03:59 PM | Show all posts |Read mode
Edited by eddlisa_uyuk at 4-12-2016 12:57 AM



TUAN IHSAN - AARON AZIZ
SEROJA IRDINA - AAMYRA ROSLI
ZAIM - HARRIS BABA



SINOPSIS

Cinta tak kenal siapa... Kalau cinta itu kenal siapa mangsanya, tidak mungkin diva sengal ini jatuh cinta dengan si pakcik tua!

Seroja Irdina, si gadis peminat K Pop. Hidupnya tampak mudah. Siang dia seorang pelajar universiti. Malam... dialah diva berkasut tumit tinggi 6 inci. Berbusana moden bak artis Hollywood dan bertas tangan berjenama. Bergaya dan dunianya penuh warna-warni. Namun, tidak siapa yang tahu perang di jiwanya.

Tuan Ihsan, si kaya-raya yang terlajak usia. Hidupnya bergelumang dengan kisah lama yang penuh duka. Duka itu akhirnya menjadi kepompong menyaluti diri, menghindar hati untuk jatuh cinta lagi. Dunianya hanya ada warna hitam dan putih. Putih untuk, YA. Hitam untuk, TIDAK. Harta dan kejayaan yang dimiliki, malangnya tidak mampu menafikan jiwanya.

Sekeping wasiat dan satu amanah menjadi titik pertemuan antara dua insan yang berbeza...
“Sentuh sikit pun nak marah... atau, you takut tergoda?” – Seroja Irdina
“Excuse me? You called that godaan? Don’t flatter yourself missy!” – Tuan Ihsan

Apabila dua dunia bertembung, mampukah si diva sengal semarakkan warna-warni cinta ke atas kanvas hitam dan putih hati si pak cik tua?

“You ingat I tak berani nak lawan cakap you, eh? Oh! You silap besar!” – Seroja Irdina
“We’ll see. You lawanlah cakap I. Kita tengok apa akan jadi. Mungkin you benar–benar nak tahu apa yang I boleh buat, kan?” – Tuan Ihsan

Mampukah satu persoalan mudah dijawab si pak cik tua kalau maruah seorang Seroja perlu dibela?

“Seroja, dengar sini. You lebih dari semua itu. You’re very special and dear to me, but...” – Tuan Ihsan
“Tapi? Tapi, apa? Jujur dengan I... You sayang I, tak? You cinta I, tak? You nak kahwin dengan I, tak?” - Seroja Irdina

Dan dapatkan Seroja Irdina mendakap jawatan idaman menjadi hak milik kekalnya?







apa kata uols?



This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-6-2016 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh...
Npe bukan shah reza yg jd tuan ihsan?
Baru laa kena org berusia?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2016 06:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Actualy aron tu dah kertu nk jd hero tapi x pela die mmg ad aura hero.aku pun suke je aron.tapi amira alamak aku x bkenan.
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2016 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
pearl.silver replied at 12-6-2016 05:05 PM
Fuh...
Npe bukan shah reza yg jd tuan ihsan?
Baru laa kena org berusia?

Tuan ihsan tu pakcik hot dlm novel. Shah reza tak hot mungkin   
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-6-2016 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
budakpink replied at 12-6-2016 06:27 PM
Actualy aron tu dah kertu nk jd hero tapi x pela die mmg ad aura hero.aku pun suke je aron.tapi amir ...

Kenapa tak berkenan dengan amira?  
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2016 07:18 PM From the mobile phone | Show all posts
wtvmjls replied at 12-6-2016 07:08 PM
Tuan ihsan tu pakcik hot dlm novel. Shah reza tak hot mungkin

Hihi...ye laa...
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 12:12 AM From the mobile phone | Show all posts
wtvmjls replied at 12-6-2016 07:08 PM
Kenapa tak berkenan dengan amira?

Kami rasa dia x dak aura
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 02:16 AM | Show all posts
ooooo amira laaa heroin....dah lama tau AA jadi tuan ihsan cuma heroin yg tak pasti sapa
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 13-6-2016 02:27 AM From the mobile phone | Show all posts
eddlisa_uyuk replied at 13-6-2016 02:16 AM
ooooo amira laaa heroin....dah lama tau AA jadi tuan ihsan cuma heroin yg tak pasti sapa


Oooo.. Kiranya baru decide lah kot heroinnya. Iols mcm boleh imagine je amyra jadi serojaaa hm tak sabar nak tengok. Novel ni best
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols pun tak sabar nak tengok gandingan Amyra and Aaron
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa tak nak ambik Nadia Brian as Seroja  ?
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2016 02:07 PM | Show all posts
ASTRO KE..............................
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 13-6-2016 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
eddlisa_uyuk replied at 13-6-2016 02:07 PM
ASTRO KE..............................

Yuppp ASTRO
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Nak kena try tengok sbb ada harris baba ni


Tapi lakonan takto la lagi cemana
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 10:18 AM | Show all posts
OOOO.....
baca dh sinopsis cite ni
sesuai lh ngn abg arun...
pokcik tua kawin ngn bdk muda
memula iols nk kesan ngn myra dpt hero kertu
baru ku tau mmg wtk hero digambarkn mmg dh kertu
Reply

Use magic Report

Post time 14-6-2016 07:10 PM | Show all posts
semoga best nanti
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 14-6-2016 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
moller replied at 14-6-2016 10:18 AM
OOOO.....
baca dh sinopsis cite ni
sesuai lh ngn abg arun...

Itu yg rambut acah2 kertu jugak tu
Tp aaron ni walaupun ramai kata kayu bagai
Aura hero tu ada la lagi
Ibarat hero yg nama 'danial danish haikal'  
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 01:57 AM | Show all posts
AA tetap pilihan...................
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 02:45 AM From the mobile phone | Show all posts
copy copy novel novel novel , hmm hmm ..
Reply

Use magic Report

Post time 15-6-2016 04:22 PM | Show all posts
Novel nie best..hope bile jadi drama akan jadi best jugak.. dan gadingan AA & AR menjadi..heheheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 11:06 PM GMT+8 , Processed in 0.085147 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list