Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17661
View
296
Reply

[Majalah] Jom Update Majalah- 2018

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Post time 14-6-2016 10:24 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-6-2016 04:05 PM
@sarada walaupun boleh dapat byk resepi kt tenet tapi tetap suka majalah resepi. lain feelingnya
...

aku selalu berdoa supaya aku punya hati kering cam ko tp sygnya hati aku jns hati tisu dan mudah kesian
mmg kebanyakan majalah yg aku beli baik dlm mahupun luar negara sesuka hati diaorg amik pinjam terus
dulu aku simpan majalah Cleo, Weekly Women berkotak tp bila kwn2 start bertandang dan tgk mulalah start minjam
nnt dtg lg dan pinjam
tp yg pelik xde plk klu majalah Harmoni atau Mingguan Wanita diaorg nk pinjam
klu majalah Nona atau Keluarga esp yg edisi Raya lajus aje diaorg nk minjam

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 16-6-2016 10:09 AM | Show all posts
Majalah Mingguan Wanita, every week i all beli. Sbb hrga murah. RM4 jer per week. Boley la buat selak2 time bosan.

Motif i all beli??? Ntah, x sure. Nk kata minat sgt tu xla, tp boley la. Ade la sikit dlm tu yg bgune gak (cm resipi, fesyen, ikon2 usahawan, kisah retis sikit2) selain iklan2 produk kecantikan yg brand x prnh tau pun melambak dlm tu. Bergunung dh kt umh & umah sewa.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-6-2016 05:10 PM | Show all posts
Baru beli walaupun hari ni dah 17hb




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-7-2016 03:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kadang2  beli jugak CLEO. Terasa muda bila baca CLEO


CLEO July 2016


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-7-2016 05:13 PM | Show all posts
Beli Jelita Julai  2016 sbb nk baca pasal Zarina Zainuddin. Fokus pasal anak kembar istimewa dia. Peraduan pun best.
Ada forumer kata Jelita  baru di bawah Blu Inc ni jadi bbnu. Aku pun tak dapat nafikan sbb editorial ramai ex-Cosmopolitan. Kupasan isu nampak kurang skit kematangan berbanding dulu. Cosmopolitan pun makin tak best semenjak tukar editor baru. My 2 cents

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-7-2016 10:49 AM | Show all posts
Hari ni beli MWW. Cover Priyanka Chopra. Sekali pandang ingat kokesen mana. Contest tu ok la. Ada hadiah Endless Jewellery. Kalau menang boleh buat koleksi. Nak beli sendiri mmg tak la






Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-7-2016 03:39 PM | Show all posts
Korang perasan tak kalau majalah omputih  UK/US, diorang publish jugak segala kutukan atau pujian pembaca. Kalau pembaca tak bersetuju dgn sesuatu topik atau artikel, diorang dah tak berlapik bagi komen. Inilah beza majalah tempatan dengan luar negara. Kita kt sini masih duk hadap puji2an.


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-8-2016 05:47 PM | Show all posts
Hari ni 1 Ogos. Jumpa Jelita terus beli. 3 org tu pemenang cover Jelita. Sebenarnya aku kesian tgk cover girl yg dipakaikan turban. Mcm terseksa je. Tak semua org boleh 'bawa' turban.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-8-2016 11:20 PM | Show all posts
Hari ni.baru dapat  Elle bulan lepas. Ingatkan dh stop subscription.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-8-2016 12:56 PM | Show all posts
Tumpang baca Mingguan Wanita mak aku. My favourite Cristina Suzanne




Reply

Use magic Report

Post time 6-9-2016 10:03 AM | Show all posts
sharlenetexas replied at 1-8-2016 05:47 PM
Hari ni 1 Ogos. Jumpa Jelita terus beli. 3 org tu pemenang cover Jelita. Sebenarnya aku kesian tgk c ...

kak...jelita mmg dh xbest...serabut tngok isi dalam tu mcm2 warna ade...cover pn nmpak serabut...ibarat xde seri n jiwa majalah jelita skrg nih...sy mmg dh stop beli...baik baca majalah keluarga...majalah perempuan pn dh xde kt pasaran...dulu2 sy wajib beli tiap2 bulan majalah jelita,perempuan n keluarga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2016 11:26 PM | Show all posts
Mingguan Wanita. Tertarik dgn resepi masakan Sarawak.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2016 11:30 PM | Show all posts
MWW




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2016 11:34 PM | Show all posts
Peraduan MWW Best Beauty Buys 2016




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-9-2016 11:44 PM | Show all posts



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 4-10-2016 11:27 PM | Show all posts
Bulan ni rasa mcm nak beli Female sbb ada bagi goodies losyen Vaseline dan kad diskaun Laura Mercier. Rasanya nationwide sbb tak dinyatakan Lembah Klang sahaja. Female ni aku beli sekali setahun je. Tahun lepas beli bila ada percuma diari. Editor pun aku lupa siapa

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2016 04:56 PM | Show all posts
jahcomel replied at 6-9-2016 10:03 AM
kak...jelita mmg dh xbest...serabut tngok isi dalam tu mcm2 warna ade...cover pn nmpak serabut...i ...

Jelita sekarang bbnu sgt. Pembawakan Cosmopolitan sbb majoriti sidang editorial dari sana. Patutnya dikekalkan ruangan Penulis Tamu yg ditulis oleh otai Jelita mcm bekas editor Rohani Pa' Wan Chik.
HerWorld pun pernah bertukar publisher tapi takdelah nmpk hilang arah sgt. Men's Health pun dari Blu Inc pergi ke Mongoose.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2016 05:26 PM | Show all posts
Bari beli Female. Dapat Vaseline Healthy White SPF 24. Best sbb ada SPF dan tak pekat mcm botol pink. Berbaloi beli majalah ni sbb Vaseline 100ml ni kalau tak sale dah harga RM9 lebih. Majalah baru harga RM8.48. Selain tu boleh redeem Laura Mercier foundation primer dan ada diskaun 20% beli loose powder. Ada jugak terselit yg aku komen kt fb Female dalam tu.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2016 07:44 PM | Show all posts
Ni Jelita bulan lepas. Bulan ni cover Lofa dan mama dia.




Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-10-2016 07:46 PM | Show all posts
Baca Female bulan ni, suka dgn artikel Terapi Muzik. Nampak mcm baru tapi sebenarnya dah 20 tahun kt Malaysia. Teringin nk rasai pengalaman ala2 Al- Farabi gitu.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.091299s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list