Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17251
View
296
Reply

[Majalah] Jom Update Majalah- 2018

[Copy link]

Author: sharlenetexas       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 23-9-2017 12:52 PM | Show all posts
cikmouse replied at 23-9-2017 12:27 PM
sejak majalah Nur n Rapi dh ditamatkan terbitannya..
tggl majalah Solusi dan al-Ustaz jerrr yg iols ...

eh dah takde ke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-9-2017 02:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tak bli majalah dah,  just google.  Dulu my majalah is wanita,  gila gila,  rapi

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 02:02 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 2-10-2017 01:03 PM

                                                                                                                        
SEP 2017
                                    

            
                                                                                                         

                                                                                         
        
   
            

jelita Malaysia                

SEP 2017
                                    





EH Malaysia                

SEP 2017

                                    

GLAM Lelaki



Reply

Use magic Report

Post time 2-10-2017 05:04 PM | Show all posts
Edited by carlalily at 3-10-2017 11:37 AM

Dulu hantu magazines & comics...female/cleo/(ok semua yg bluinc punya la sng cite), kdg2  je beli yg ID or photography punya. sampai nak pindah umah dgn magazines berkilo hangkut. pastu kalau berkenan kt style tu siap buat mcm scrap book gituh.
skrg mmg x beli langsung. maklumla semua info nak google je. nak gmbr inspiration tgok pinterest. lagipun byk plk masa iols skrg nak buat menda tu semua.
tapi kadang2 join jugak event yg magazines ni buat. syok sbb dpt goodies bag...
tenkiu mod @seribulan

Comments

no prob  Post time 3-10-2017 03:47 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 4-10-2017 08:27 AM | Show all posts
Dulu2 tak miss beli majalah REMAJA...hehe, ni zaman uni dulu. Penuh atas meja study dgn remaja, haha....

Lepas kawen folo minat suami, beli majalah MASTIKA.

Skrg ni dah jadi mak2 majalah pun yg berilmiah dan lebih pd kesihatan. Suka beli majalah iSihat.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 5-10-2017 11:17 PM From the mobile phone | Show all posts
I dibesarkan dalam keluarga yang suka membaca. Kadang-kadang boleh jadi gaduh soal giliran membaca.. baik surat khabar atau majalah. Macamlah kalau baca kemudian, isinya jadi kurang..

Biasalah dulu-dulu, wajib beli adalah majalah Remaja diikuti dengan segala macam jenis komik dan majalah gosip tempatan, Mastika, KLue, Galaxy, Juice, CLEO, kemudian EH!, Mingguan Wanita, Jelita, Midi, Sentiasa Manja (most favourite!), InTrend, GLAM, GLAMdeko, Anjung Seri, Impiana, Cosmopolitan.

Sekarang kena tengok siapa jadi cover, edisi khas atau ada topik menarik baru beli. Harga pulak kemain lagi! Biasanya beli majalah travel, dan Time Out KL sebab nak baca review tempat makan.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 12-10-2017 09:38 AM | Show all posts
start dari umur 17tahun dah mula kumpul magazine

magazine yang dilanggan pulak ikut peredaran umur

umur 17-24 - remaja, intrend, cleo. suka majalah cleo sbb banyak bagi samples n free gift, intrend pun tiap2 tahun ada bagi free sampul duit raya
umur 25 - pengantin,
sekarang - pa&ma, impiana

mmg tiap2 bulan beli dan tak miss. koleksi je dah boleh buat library

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 18-10-2017 02:07 PM | Show all posts
Dulu sangat suka baca cleo. Setiap bulan beli tak pernah miss. Dah bertahun stop beli semenjak kahwin. Husband kata majalah merepek.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2017 10:48 AM | Show all posts
Edited by seribulan at 1-12-2017 09:53 AM

[size=0.9em][size=0.7em]female MalaysiaNOV 2017



m]


[size=0.9em][size=0.7em]EH MalaysiaNOV 2017


[m]


[size=0.9em][size=0.7em]jelita MalaysiaNOV 2017



[size=0.9em]



m]jelita MalaysiaOCT 2017



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2017 04:29 PM | Show all posts
Wah terima kasih Mod @seribulan kerana stick thread ini. Macam satu penghargaan pulak.

Minta maaf sebab dah berbulan2 tak update majalah. Ada je beli MWW dan Jelita.

Uols yg tinggal kt Lembah Kelang yg suka freebies, boleh beli Jelita Disember. Dapat McCormick Grind Italian Herbs. Expire tahun depan. Macam nk habiskan stok je. Hahaha     Tapi kalau selalu guna cepat je habis. Iols rasa harganya ada la dlm RM10.

MWW pulak dapat Physician's Formula. Iols dapat foundation stick. Mfg year 2015. Nak habiskan stok juga ke? Hahaha.....


Comments

No prob  Post time 17-12-2017 04:59 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2017 04:30 PM | Show all posts
Majalah apa yang bagi percuma planner 2018? @seribulan

Reply

Use magic Report

Post time 17-12-2017 05:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 17-12-2017 03:30 PM
Majalah apa yang bagi percuma planner 2018? @seribulan

Tak sempat survey...

AirAsia lancar wajah baharu travel3Sixty dan travel3Sixty.com

Malik Ridhwan, Astro Awani |  Published Oktober 09, 2017 08:48 MYT

Kamarudin (tiga dari kanan) bersama pengurusan travel3Sixty dan travel3Sixty.com.
Kamarudin (tiga dari kanan) bersama pengurusan travel3Sixty dan travel3Sixty.com.

KUALA LUMPUR: : Majalah dalam penerbangan travel3Sixty tampil dengan wajah baharu bagi isu Oktober 2017 sempena ulang tahunnya yang ke-10.

Majalah yang diterbitkan sejak Ogos 2007 oleh syarikat penerbangan tambang rendah AirAsia itu kini mempunyai logo, susunan halaman, kandungan serta penjenamaan yang menyeluruh.

Antara halaman baharu yang diperkenalkan termasuk The Hype, Travel Planner, Aperture dan The Clients List.

Menurut penerbit majalah Datuk Kamaruddin Meranun, wajah baharu ini menjadikan travel3Sixty lebih kontemporari dan bergaya, sesuai dengan trend terkini dalam industri penerbitan.

Selain memberikan susun gaya baharu kepada pembaca kami, majalah ini juga membuktikan bahawa ia terus berkembang dan berusaha untuk memenuhi permintaan pembaca kami.

Ia pada masa sama memberi peluang kepada kami untuk menjadi sebuah penerbitan yang berkualiti yang akan meningkatkan kedudukannya kepada para pembaca, kata Kamaruddin yang juga Pengerusi Eksekutif AirAsia Berhad ketika majlis pelancaran majalah itu di Fahrenheit88, di sini, pada Jumaat.

Selain menampilkan destinasi-destinasi terkini yang menarik, majalah travel3Sixty turut memaparkan seni budaya dan warisan masyarakat di serata dunia kepada pembacanya. Ini secara tidak langsung dapat membangkitkan semangat pengembaraan dan memberi inspirasi kepada pembaca untuk merancang percutian impian mereka.

Di majlis sama, majalah itu turut memperkenalkan laman travel3Sixty.com baharu sebagai sebahagian daripada strategi pendigital AirAsia untuk memberi kemudahan kepada pembaca untuk mengakses majalah itu secara dalam talian.

travel3Sixty.com itu dilengkapi dengan ciri transaksi dan mesra peranti mudah alih untuk meningkatkan lagi pengalaman pengguna.

Di samping itu, menerusi laman web berkenaan, pengunjung boleh membuat tempahan aktiviti di destinasi percutian mereka dengan lebih mudah.

Kami juga percaya sebagai sebahagian daripada usaha berterusan AirAsia ke arah menjadi syarikat penerbangan digital, ini adalah masa yang tepat untuk memperkenalkan lebih banyak ciri kepada travel3Sixty.com.

Asia Pasifik mempunyai kadar penembusan mudah alih yang amat tinggi dan kami percaya ciri-ciri baharu ini serta keupayaan untuk menempah aktiviti di mana-mana sahaja adalah penting untuk menjadikan pengalaman tetamu kami lebih mengujakan, kata Kamarudin.

Tambah Kamarudin, aplikasi mudah alih travel3Sixty.com kini dalam fasa pembangunan dan bakal diperkenalkan menjelang Disember ini.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2017 09:48 PM | Show all posts
MWW Disember
Ada terselit Physician's Formula stick foundation. Cuba tanya kt Kino/ MPH/ Popular kalau stok masih ada. Iols hari tu tanya kat cashier. Kt rak dah habis MWW. Pastu dia gi cari dalam stor. Nasib baik ada satu



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2017 09:50 PM | Show all posts
Beli Jelita pulak dapat McCormick dua botol



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-12-2017 09:51 PM | Show all posts
Ni pulak majalah bulan2 lepas



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 07:39 PM | Show all posts
Edited by seribulan at 21-12-2017 06:43 PM




[size=0.9em]


[size=0.9em][size=0.7em]GLAM LelakiDEC 2017



[size=0.9em]


[size=0.9em][size=0.7em]GLAMDEC 2017



[size=0.9em]


[size=0.9em][size=0.7em]GLAM DEKODECCJAN 2018



[size=0.9em]


[size=0.9em][size=0.7em]COSMOPOLITAN MalaysiaDEC 2017







Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-12-2017 08:34 PM | Show all posts

sape pulak cover glam lelaki? tak kenal. hehehe...

Reply

Use magic Report

Post time 21-12-2017 10:43 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 21-12-2017 07:34 PM
sape pulak cover glam lelaki? tak kenal. hehehe...

Peter Lee Jae Yoon,South Korean actor. He is best known for his roles in the television dramas My Love By My Side (2011), Cruel City (2013) and Weightlifting Fairy Kim Bok-joo (2015-2016).[1][2] He is a purple belt in Brazilian Jiu-jitsu.[3] source WIKI
Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 09:35 AM | Show all posts
     


   marie Claire Malaysia JAN 2018

Reply

Use magic Report

Post time 9-1-2018 09:35 AM | Show all posts
     


   ICON Malaysia JAN 2018

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.087063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list