Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
17266
View
296
Reply

[Majalah] Jom Update Majalah- 2018

[Copy link]

Author: sharlenetexas    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 9-5-2017 02:21 PM | Show all posts
dulu selalu beli majalah :

1) Remaja
2) Majalah PC
3) Cosmopolitan

Sekarang, nan hadooo nak beli majalah..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-5-2017 07:42 AM | Show all posts
cantik cover ni. walaupun simple.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-5-2017 12:21 PM | Show all posts
                                                MAJALAH MEI                               
                                               
Category : Majalah
                               
               
               

DEWAN BAHASA
Kemandirian Bahasa
ISSN: 2282-2893
RM6.50

DEWAN PELAJAR
Program Realiti TV Cungkil Bakat Si Cilik
ISSN: 0417-3910
RM3.00


TAMADUN ISLAM
Tuanku Syed Sirajuddin Jamalullail Pelita Kegemilangan Islam di Perlis
ISSN: 2282-2893
RM6.50

TUNAS CIPTA
Dokumen Sosiobudaya dalam Karya Sastera
ISSN: 0417-3910
RM3.00


DEWAN EKONOMI
Industri Buku Berdepan Kemelut Ekonomi
ISSN: 0128-8520
RM6.50

DEWAN MASYARAKAT
Transformasi Pendidikan Negara
ISSN: 0419-0386
RM5.50

DEWAN KOSMIK
Nombor Fibonacci pada Alam
ISSN: 0128-6579
RM6.00
DEWAN SASTERAPersuratan Digital: Tibanya Transformasi Buku Kita
ISSN: 0126-5059
RM6.00
DEWAN SISWA
Berfikir Secara Kreatif
ISSN: 0126-849X
RM3.50

DEWAN BUDAYA
Fungsi Boria dalam Masyarakat Hari Ini
ISSN: 0126-8473
RM6.00
PELITA BAHASAPedagogi Kreatif Pendidik Inovatif
ISSN: 0128-2182
RM4.50

               
       
       


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-5-2017 11:51 PM | Show all posts
Bulan depan ada goodies apa agaknya?
Baru dapat emel menang hadiah EH!, cuma bagitau sponsor hadiah tp xtau hadiahnya macamana. Teringin nk dpt handphone

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 03:18 AM | Show all posts
Dulu rajin beli majalah Cosmopolitan, Australian Woman's Weekly dan New Idea.. Selain kisah2 menarik, juga suka puzzles dia. Best sangat. Banyak tahun juga beli sampai penuh rak. Baru  last few months buat spring cleaning, jual murah je kat orang suratkhabar lama..huhu. Sayang memang sayang nak jual tapi dah terlalu banyak.

Pernah sekali tertinggal cosmopolitan kat main office, boss jumpa bawa masuk bilik baca.. Malu sangat sb cover cosmo ni kadang obscene sikit. hehe

Sekarang jarang beli, cuma sekali sekala sahaja. Banyak download digital magazines macam HELLO
dan designing magazines dalam pdf.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 11:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Cosmopolitan and ratu sehari tapi dia bukan keluar tiap2 bulan setahun 4 kali jer kalu xsilap

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 11:51 AM From the mobile phone | Show all posts
Skg xde dah beli mag apa2, dlu sk beli mastika tp lama2 xbeli dah sb laa ni blh baca apa2 kat internet pkai fon je hehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu suka beli majalah remaja skrg jimat x beli ape2 majalah

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 04:15 PM | Show all posts
dulu selalu beli mastika, mingguan wanita.. almost 10 years meninggalkan hobi majalah.. sekarang semua baca online..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 04:48 PM | Show all posts
Nampak pelik, tapi menarik..hubby suka beli and recommended to read..lain dr yg lain..

Majalah inspiraC edisi bulan Mei 2017 diterbitkan dengan kelainan di mana buat kali pertama fokus inspiraCover adalah mengenai kisah yang dipaparkan di bawah segmen inspiraCapture iaitu mengenai percutian di Pulau Perhentian, Terengganu. Bagi yang belum melanggani majalah ini, anda boleh mendaftar secara PERCUMA di www.inspirac.net untuk menikmati kandungan bulan ini serta edisi-edisi yang sebelumnya yang diterbitkan di dalam dwi bahasa - Bahasa Malaysia dan Inggeris. Terima kasih di atas sokongan anda.



Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 06:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sekarang ni dah jarang beli majalah...dulu every month memang akan be Women'sWeekly sampai ada my cousin tanya kenapa beli tiap2 bulan...
Sekarang ni beli ikut issue dan keadaan...kalau ada yg keluar special edition mcm Cleo Top Readers Choice tu...or kalau rasa2 mcm nak dapat baby baru...haha baru la rajin beli pa ma

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2017 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu rajin beli Mingguan Wanita, Rasa..Harmoni...Skrg dah tak beli sbb mamak yg jual majalah di opis dah tak jual .

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 09:20 AM | Show all posts
SHAPE magazine for MAY 2017






Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 09:22 AM | Show all posts
BAZAAR magazine


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 09:25 AM | Show all posts
mingguan wanita....tapi bila dah pindah opis ni jarang bli...tgk muka depan sapa baru bli balik..hehhehe

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 11:47 AM | Show all posts
saya selalu baca majalah photography tapi download online je. Kalau tt bagi, nanti saya share link

Comments

silakan share  Post time 23-5-2017 03:30 PM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 03:16 PM | Show all posts
dah lama sangat tak beli n baca majalah bila semuanya hanya dihujung jari

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 04:17 PM | Show all posts
semuanya dihujung jari. beberapa majalah besar dah tutup business.. focus on online or digital content jer

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 07:24 PM | Show all posts
Dah lama sgt tk beli majalah sejak ada smartphone
Dulu subscribe reader's digest n women's weekly
Rasanya last subscribe 2011 kot

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 23-5-2017 08:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu2 zaman internet x berapa lagi , mmg minggu2 beli majalah mangga,urtv,wisel and opkozz majalah wanita haha

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090883s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list