Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
8193
View
12
Reply

mesin jahit industri JACK

[Copy link]

Author: badai       Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-5-2016 12:44 PM | Show all posts |Read mode
Assalamualaikum wbt..

saya nak tanya ok ke mesin jahit ni.. sesiapa pernah guna? sebab org selalu guna SINGER, JUKI ..

Jack ni cam kurang sikit dengar.. ingat nak beli

Terima kasih.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2016 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Mesin baru ke lama. Kalau nak beli mesin jahit bukan sekadar murah atau apa. Kena tengok support spare part availability. Cam ada terkena beli kat website murah bila time nak vlaim warranty tak boleh.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2016 01:27 PM | Show all posts
ada orang nak jual dia baru beli sebab tak guna sangat.. . part spare part tu tak tau lah..
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2016 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
badai replied at 25-5-2016 01:27 PM
ada orang nak jual dia baru beli sebab tak guna sangat.. . part spare part tu tak tau lah..

Check dulu spare part warranty claim service maintenance kat mana. Kalau ye ada syarikat reliable atau service centre reliable barulah beli. Sekadar pendapat. Tapi terpulang pada pembeli
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-5-2016 01:47 PM | Show all posts
terima kasih atas infonya.. good consideration   orang kedai cakap ok je mesin ni.. ramai org beli..  tapi kedai biasalah.. dia jual .. so ni bukak thread kot2 ada yg pernah guna mesin ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 04:25 PM | Show all posts
Edited by Elle_mujigae at 26-5-2016 04:33 PM
Waalaikumussalam warahmatullahi wabarakatuh tt...bestnya nak beli mesin jahit ye...  

yg mesin jahit jenama Jack tu popular sebenarnya di kalangan tukang jahit.....mesin jahit industri ni berbeza dgn portable, di mana jenama tak penting sangat..ramai je tukang jahit guna mesin jahit jenama lain dari Juki dan Singer, seperti jenama Typical, Gemsy, Dadili, Siruba, Bruce..  

Cikgu menjahit kita guna mesin industri tak branded juga, jenama FIMA tapi tahan bertahun2..nearly ten years I think..ke lebih sepuluh tahun ya...lupa pula...

yang penting adalah motor mesin jahit dan servis berkala... kalau guna jenama yg popular dan mahal tapi tak rajin buat maintenance, guna sampai minyak mesin jadi hitam pun tak bagus juga.......
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 04:27 PM | Show all posts
kebetulan kita pun tgh survey survey mesin jahit industri... tapi kita berminat yg auto cut,auto reversed,auto lift...hehe...so far tak banyak pilihan sangat yg computerised industrial sewing machine ni...huhu
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2016 04:39 PM | Show all posts
kita ada kawan dengan kedai mesin jahit Needle & Thread ni kat fb...


https://www.facebook.com/needle.thread.12?fref=ts


tahu pasal kedai ni sbb cikgu sulam kita hantar servis mesin jahit kat tempat ni..
kedai beliau beri tambahan waranti sampai 5 tahun sbb nak promote jenama mesin jahit yg kurang popular tapi sama kualiti dgn jenama mesin yg popular...

Waranti lanjutan 2 hingga 5 tahun

Mengikut perkara diatas, Needle & Thread Enterprise memberikan jaminan lanjutan 2 hingga 5 Tahun kepada mesin jahit jenis industri yang terpilih sahaja. Tujuannya adalah untuk mempromosikan mesin jahit industri yang di pasaran masih tidak mengetahui oleh pelanggan. Jaminan lanjutan ini diberikan berdasarkan kualiti pembuatan, spesifikasi dan ketahanan mesin jahit bukan hanya disebabkan jenama.

Kebiasaannya, pelanggan akan memilih mesin jahit ikut jenama atau atas cadangan rakan-rakan menjahit tetapi mereka sendiri pun tidak tahu kelebihan dan kekurangan mesin jahit tersebut. Oleh itu, Needle & Thread Enterprise ingin menawarkan peluang keemasan ini agar semua dapat tahu walaupun tidak popular ada juga mesin jahit yang berkualiti dan boleh guna untuk jangka masa yang panjang






Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2016 01:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Ok ke idok mesin jahit tu?
Reply

Use magic Report

Post time 11-8-2016 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
okay la mesin nie.. ada kat rumah, pakai jarang2.. rasa membazir pulak beli..
Reply

Use magic Report

Post time 24-10-2016 10:38 PM | Show all posts
holothurian replied at 11-8-2016 08:55 PM
okay la mesin nie.. ada kat rumah, pakai jarang2.. rasa membazir pulak beli..
Mesin JACK ni boleh adjust kelajuan kan..butang yg kat tepi tu...
nampak sama dengan mesin JACK yg kita try masa demo produk jenama ni 2 bulan lepas...
ada demo mesin ni dan mesin JACK yg fully auto tu.. best betul jahit guna mesin industri ni bile boleh adjust kelajuan yg kita nak.....
dan motor direct drive pula memastikan mesin tu bunyi senyap je..tak seperti motor  jenis clutch, kuat bunyinya bila menjahit...huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2017 04:30 PM | Show all posts
dah beli mesin jahit ni...

so far so good... saya puas hati.

Reply

Use magic Report

Post time 10-1-2018 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
i pakai jack..ok la utk beginner pun bagus sbb boleh adjust level untuk speed..masa belajar dlu i pakai brother, terkial2 nk control speed masa tu.terbabas je keje.hahah..kat umah pakai jack baru rase konfiden nk menjahit..so far dah pakai lama still rasa ok
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.110804s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list